Jovanović ne veruje Vesiću: Bara Reva je pod zaštitom građana, a ne grada

Vesti 01. jun 202114:10 > 14:58 21 komentara
N1

Aktivista pokreta “Odbranimo reke Stare planine” Aleksandar Jovanović Ćuta izjavio je za N1 da ne veruje zameniku gradonačelnika Goranu Vesiću koji je, kako je ranije saopšteno, naložio Javnom komunalnom preduzeću „Gradska čistoća” da prekine dovoženje građevinskog otpada kamionima na privremenu deponiju koja se nalazi pored bare Reva, nadomak Beograda.

„To je onaj Vesić što je hteo da seče Košutnjak, što na Makišu planira da nas ostavi bez vode, koji je sahranio živu šumu na bari Revi, sad predlaže da razgovaramo. S Vesićem nema šta da se razgovara, kao i sa svima njima, kao sa onim koji su gradili MHE, Zorana Mihajlović, Brnabić i ta ekipa. Ako žele da razgovaraju, neka dođu na N1 ili bilo koju televiziju, uz prisustvo kamera, da narod vidi lepo šta oni rade po zakonu, da se ne prepričavamo šta smo se dogovarali iza zatvorenih vrata. Da ne bude nešto smo obećali, a posle ništa“, kazao je Jovanović u emisiji N1 Studio Live.

POVEZANE VESTI

Prema njegovim rečima, „Goran Vesić je opasna osoba po prirodu i društvo“.

Saopštenje gradskog čelnika Jovanović vidi kao pobedu građana koji su stali u odbranu bare Reve.

„Naravno da jeste pobeda, jer je bara Reva pod zaštitom građana, a ne grada Beograda, koji ne poštuje zakone koje je sam doneo. Dok ne bude počeo da poštuje zakone, to čitavo područje biće pod zaštitom građana. I biće pod zaštitom svako mesto na koje Goran Vesić baci oko, naš parkić, jer kad Vesić baci oko na parkić, preko noći ostaneš bez parkića“, rekao je Jovanović.

On je pozvao Vesića na odgovornost.

„Vesić da odgovara pred građanima po kom je to zakonu dozvoljeno sahranjivanje žive šume šutom, na pet kilometara od Beograda, gde živi 130 vrsta ptica. To je zločin prema prirodi i ljudima koji tu žive. Ovaj grad ne moze da preživi novog Gorana Vesića“, rekao je.

Komentarišući sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa predstavnicima kompanije Rio Tinto, koja u Srbiji želi da eksploatiše mineral jadarit, Jovanović kaže da bi predsednik „trebalo da pita građane da li su za taj projekat ili ne“.

„Kao i svi njegovi saradnici i svi koji nam guraju Rio Tinto kao strateškog partnera. Kad pogledate šta je Rio Tinto radio po svetu, da je proteran iz 90 odsto zemalja, kako im pada na pamet da dovode Rio Tinto“, upitao je Jovanović.

Pogledajte snimak emisije N1 Studio Live:

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare