Jovanović: Nema prekida u vakcinaciji kineskom vakcinom u Srbiji

Vesti 25. feb 202114:5780 komentara
Verica Jovanović
Izvor: N1

Direktorka Instituta "Batut" dr Verica Jovanović izjavila je za "Blic" da se vakcinacija i revakcinacija kineskom vakcinom Sinofarmom nastavlja u kontinuitetu i da neće biti nikakvih prekida.

Ona je to objavila povodom fotografije sadržaja imejla koji je nastao na osnovu dopisa Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ zdravstvenim ustanovama a u kom se spominje prekid primene te vakcine.

povezane vesti

U tom mejlu piše:

„Na osnovu dopisa Instituta za javno zdravlje Srbije Dr Milan Jovanović Batut od 22. 02. 2021. godine, prosleđena je informacija GZJZ (jedinica za imunizaciju, dr I. Begović) o prekidu primene prve doze Sinopharm vakcine u svim zdravstvenim ustanovama.

Data je preporuka da se građanima ponude druge vakcine koje su na raspolaganju: Astra Zeneka, Pfizer, a ubrzo i Sputnjik.

Molimo sve zaposlene koji su zainteresovani za primenu Astra Zeneka i Pfizer vakcine da se putem imejla jave (dato ime i prezime, koje iz razloga zaštite privatnosti nećemo objaviti) na adresu (imejl) do četvrtka 25. 02. 2021. do 10 časova, a zainteresovani za primenu Sputnjik vakcine se mogu prijaviti preko E-uprave.“

Povodom tog mejla, koji je dospeo do medija, Jovanović za „Blic“ kaže:

„Vakcinacija i revakcinacija Sinofarmom se nastavlja u kontinuitetu, neće biti nikakvih prekida. Mejl koji ste videli tiče se tehničkih stvari, uobičajene procedure, jer se vrši preraspodela te vakcine po ustanovama i određuje se nastavak po prioritetima. To je rutinski postupak koji se obavlja na dnevnom nivou. Nema razloga za brigu i nespokoj u zemlji koja vakciniše ovoliki broj ljudi i koja je obezbedila dovoljne količine vakcina. Svih vakcina ima dovoljno“.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar