Jovanović: Nikada me niko nije zvao da budem u vlasti

Vesti 25. jul 202222:038 komentara
FoNet/Milica Vučković

Predsednik Nove demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović rekao je da očekuje kako će se nakon konstituisanja Skupštine brzo formirati nova Vlada.

„Izbori su bili 3. aprila, a mi smo se iz meseca u mesec izlazili na izbore u Velikom Trnovcu. Zakonski je to moralo da se reši, ne mogu se izbori toliko dugo ponavljati. Od konačnih rezultata imamo 30 dana da se konstituiše parlament, pa još tri meseca da se formira Vlada, ali verujem da će to biti i ranije“, podvukao je Jovanović i dodao da misli da se „kupovalo“ vreme zbog geopolitičkih okolnosti u kojima se nalazimo.

„Verujem da je u ponavljanju izbora bilo politikantskih računica“, rekao je Jovanović u emisiji „Među nama“ na Nova S, prenosi Nova.rs.

On je naglasio da je Srbija od 2008. godina na putu bez alternative ka EU, bez da je bilo ikakve javne rasprave na tu temu.

„Vučić je sada rekao da će Srbija ubrzati put ka Evropskoj uniji, a ne biva, ne ide. Od tog plivanja možete da se udavite. Mislim da treba jasnije da definišemo svoju spoljnu politiku“, podvukao je Jovanović.

Komentarišući navode da je on „konstruktivna opozicija“, predsednik Nove demokratske stranke Srbije naglasio je da je on najčešće napadan iz opozicije kako nije dovoljno aktivan prema kritici vlasti.

„Mi smo ponosni članovi naše stranke i uvek kažem da kuća koja postoji 30 godina ne može nikome da bude prilepak. Nikada nisam čuo od nekoga iz vlasti da kaže kako bi bilo sjajno da budemo i mi deo nje, a nikada me niko nije ni zvao da budem u njoj“, naglasio je on.

Komentari

Vaš komentar