Jovanović: Novi DSS opozicija više ne zanima

Vesti 17. jun 202408:37 39 komentara
N1

Predsednik Nove demokratske stranke Srbije (Novi DSS) Miloš Jovanović izjavio je da nije siguran da li su pobornici učešća na izborima 2. juna u Srbiji svesni posledica svog delovanja, kao i da Novi DSS opozicija više ne zanima.

Jovanović je za list „Nova“ rekao da je smanjena komunikacija sa strankama koje nisu učestvovale na lokalnim izborima 2. juna, jer je, kako je naveo, jedan ciklus završen i „sada treba promisliti kako dalje“.

Kako je kazao, u narednom periodu baviće se isključivo sobom, jačanjem stranke, kao i negovanjem koalicije „Nada“ koju imaju sa Pokretom obnove Kraljevine Srbije (POKS).

Govoreći o Svesrpskom saboru, Jovanović je kazao da bi više voleo da je odbijen „protivustavni i antidržavni francusko-nemački sporazum o implicitnom priznanju secesije naše južne pokrajine nego da se organizuje sto svesrpskih sabora“.

On je ocenio da se radi o političkom marketingu i upitao šta je sprečavalo vlast da istinski poboljša položaj ćiriličnog pisma, o kojem se govori u deklaraciji Sabora, u 12 godina vladavine.

„Apsolutno ih ništa nije sprečavalo, a opet ništa nisu uradili. Zapravo, ni jedan jedini nacionalni temelj nisu ojačili ili izgradili“, dodao je on.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare