Jovanović o odluci Višeg suda: Početak ozbiljne pobede nad nepravom i nepravdom

Vesti 12. mar 202111:382 komentara

Bivši načelnik za pitanja kvaliteta vazduha Agencije za zaštitu životne sredine Milenko Jovanović izjavio je u Novom danu da se, nakon odluke Višeg suda kojom je Agenciji naloženo da ga odmah vrati posao, oseća "jedino onako kako bi trebalo". "To je početak ozbiljne pobede nad nepravom, nepravdom i zloupotrebom funkcionerskih položaja koji su se na mene obrušili svom snagom. To je početak borbe, koji će se nastaviti, jer to očigledno nije bilo pravo i pravda i zakonitost, nego sve suprotno od toga", kaže on.

Viši sud u Beogradu naložio je Agenciji za zaštitu životne sredine da odmah vrati na posao bivšeg načelnika za pitanja kvaliteta vazduha Milenka Jovanovića, saopštio je Regulatorni institut za obnovljivu energiju i životnu sredinu (RERI).

Jovanović kaže da se oseća „jedino onako kako bi trebalo“.

„To je početak ozbiljne pobede nad nepravom, nepravdom i zloupotrebom funkcionerskih položaja koji su se na mene obrušili svom snagom. To je početak borbe, koji će se nastaviti, jer to očigledno nije bilo pravo i pravda i zakonitost, nego sve suprotno od toga“, kaže on.

Kako je rekao, „pravni tim je već podneo tužbu Upravnom sudu koja treba treba da razreši konačno sve propuste i da dokaže ono što je istina“.

„Mene interesuje da li će mi biti ponuđeno odgovarajuće radno mesto, a ne bilo koje, od toga zavisi moje dalje postupanje. Godinu i četiri meseca do penzije iskoristiću kao i do sada, da radim onaj posao koji najbolje znam, a to je borba za čistiji vazduh, odnosno zdraviju životnu sredinu, na koju građani imaju pravo“, kaže on.

Komentari

Vaš komentar