Jovanović: Očekujemo više punktova za vakcinaciju bez obavezne prijave

Vesti 11. mar 202114:26 15 komentara

U Sremskoj Mitrovici, Kruševcu i nekoliko beogradskih opština građani mogu da odu na vakcinaciju bez prijave, ali mogu i da očekuju dolazak ekipe koja će ih vakcinisati kod kuće. Direktor Kancelarije za IT i E-upravu Mihailo Jovanović rekao je za N1 da je država na ovaj način želela da unapredi proces vakcinacije, a ako se plan pokaže kao dobar, biće primenjen i na druge opštine u zemlji.

„Odziv građana za vakcinaciju varira širom Srbije, negde je vakcinisano samo 10 posto populacije. Zbog toga je ideja da u nekim gradovima, kao što je urađeno u Mitrovici i Kruševcu, omogućimo da građani slobodno dođu na punktove i da se vacinišu, bez da se prijave na portalu“, kazao je Jovanović.

Jovanović je kazao i da je na portalu eUprave vrlo jednostavno popuniti prijavu za vakcinaciju.

„To je anonimna prijava, može neko ukućane ili starije da prijavi, zbog toga je zadatak lokalnih samouprava da sa svojim građanima pričaju, da ih pozovu na vakcinaciju. Očekujemo, dakle, otvaranje i ovih punktova gde građani neće morati da se prijavljuju za vakcinaciju“, izjavio je Jovanović.

Dodao je i da se krenulo i sa vakcinacijom onih građana koji su rekli da su nepokretni ili da ne mogu da izađu iz svojih kuća.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare