Jovanović: Po pitanju KiM potrebni su nacionalno jedinstvo i diplomatska mudrost

Vesti 26. avg 202218:41 6 komentara
N1/arhiva

Poslanik Narodne stranke Stefan Jovanović izjavio je da bi na posebnoj sednici Skupštine Srbije o Kosovu i Metohiji trebalo da se razgovara i o budućim koracima s obzirom na jednostrane poteze prištinskih privremenih institucija.

Kako je saopštila Narodna stranka, Jovanović je kazao da bi ti koraci trebalo da podrazumevaju nacionalno jedinstvo, ali i mudrost u međunarodnim aktivnostima.

Pročitajte još

„U tom smislu, sastanci sa međunarodnim predstavnicima bili bi prilika da se iskaže identičan stav i vlasti i opozicije po pitanju zaštite teritorijalne celovitosti, suvereniteta i zaštite srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji“, rekao je Jovanović za list Danas.

On je podsetio da je Narodna stranka ranije predložila da bude održana posebna sednica Skupštine Srbije o Kosovu i Metohiji, na kojoj bi se razgovaralo o trenutnom stanju u južnoj srpskoj pokrajni.

Prema njegovim rečima, potrebno je i da opozicija međunarodnim zvaničnicima prenese svoj stav Kosovu i Metohiji, ali je o tom pitanju neophodna i šira javna rasprava.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare