Jovanović: Poražavajuća presuda, imamo himnu „Bože pravde“, ali te pravde nema

Vesti 25. dec 202109:32 > 12:35 67 komentara

Novinar Milan Jovanović kaže za N1, povodom presude Apelacionog suda u Beogradu da ukine prvostepenu presudu kojom je na četiri godine i tri meseca zatvora bio osuđen bivši predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović zbog optužbi da je ostale optužene podstrekavao da zapale imovinu novinara portala "Žig info", da je naslućivao ovakvu odluku. "Očekivao sam da će biti neka poražavajuća, ali ne i ovakva sramna odluka našeg pravodsudnog sistema. Svestan sam da živim u zemlji u kojoj vlada kriminal, nepotizam, ali ovakav bezobrazluk nisam očekivao, da će sudije sami sebe da diskredituju. Ovakvom presudom su poslali poruku da nema slobode medija", rekao je on.

Jovanović kaže da političari svakodnevno targetiraju, ali da nije očekivao da će to da urade i sudije Apelacionog suda.

„Pljunuli su na sudijsku karijeru, unizili su tužilaštvo i rad policije, imamo humnu Bože pravde, ali te pravde nema“, dodao je.

Povezane vesti:

Smatra da se ne radi o proceduralnoj greški.

„Ne bih se složio, tu stoje moćnici koji imaju uticaja na naš pravosudni sistem. Naši političari su zaštićeni, poznato je koliko je novca opljačkano u opštini Grocka, predao sam nekoliko krivičnih prijava, jednu na 22 miliona evra, drugu na 29“, kaže Jovanović i dodaje „koliko novca toliko pravde“.

„Opljačkan je ogroman novac, on se branio sa slobode, ogroman novac koji je nelegalno stekao utiče na samo donošenje presude. Ne znam da li ću više moći da učestvujem u ovoj cirkuskoj predstavi, zdravlje mi je narušeno. Potrudiću se da se pojavim na nekom narednom suđenju, ne znam da li ću to zdravstveno moći da izdržim, moje je da ćutim i trpim nepravdu“, rekao je Milan Jovanović.

Ističe da je za odluku saznao od advokatice i da nije bio preterano iznenađen, ali da je ona strašno pogodila njegovu suprugu.

„Srce joj nije u redu, ovo je četvrta godina, ona se i dalje leči na neuropsihijatriji, ne verujem da će moći da učestvuje u postupku“, kazao je i dodao da se posle presude u Grockoj čulo slavlje.

„Nakon prvostepene presude oni su napisali ‘naše je drugo poluvreme’. Ja sam svoj život proživeo, njima je omogućeno da završe započet posao, očekujem da će ponovo neko doći da zapali kuću, da sve možemo da doživimo“, zaključio je on.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare