Jovanović: Sumnja da se na RTS radi po prijateljskim vezama

Vesti 14. feb 202309:40 6 komentara

Zamenik glavnog i odgovornog urednika lista Nova Nikola Jovanović kaže da je najproblematičniji, u celoj aktuelnoj priči oko javnog servisa, deo o spoljnim produkcijama "koje rade neki posao, a stiče se utisak da RTS ima produkcione sposobnosti da sam radi".

„Imam utisak da se tu negde lovi u mutnom, da se nameštaju cene… Cela situacija u kojoj mi ne možemo transparentno da utvrdimo šta se dogodilo, pogotovo sa izveštajem sa poslednje sednice Upravnog odbora, stvara sumnju da se na javnom servisu radi po prijateljskim vezama, a ne po nekim uzusima novinarske profesije“, navodi gost Novog dana.

Pročitajte još:

Kaže da ako su plate na javnom servisu takve da ne mogu da dovedu profesionalca, treba da promene plate.

„Jeste pitanje kako RTS raspolaže novcem koji dobija od građana i mislim da bi to trebalo da bude transparentnije“, ističe Jovanović.

Na konstataciju da se ne dešava često da predsednik UO ustane protiv menadžmenta, Jovanović dodaje i da se ne dešava često da menadžment istovremeno ćuti na sve.

„Mogu da pretpostavim da ljudi koji su u UO su bliski vlasti, ne mogu da pretpostavim da li je tu u pitanju lični interes ili sukob ili borba za neki transparentniji RTS. U svakom slučaju nam on treba. Bilo da je reč o ličnom interesu ili borbi za princip ja podržavam da to treba da se reši, bilo kroz DRI ili budžetsku inspekciju“, kaže urednik lista Nova. Ipak smatra da će biti bure u medijima, ali da nije siguran da će se institucije baviti time, sem možda DRI.

Ali dodaje – DRI svake godine iznosi zabrinjavajuće podatke, a time se niko ne bavi.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare