Jovanović: Učešćem u farsi od beogradskih izbora deo opozicije u kolaboraciji s Vučićem

Vesti 11. maj 202414:07 77 komentara
N1

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović je ocenio da je učešće dala opozicije na beogradskim izborima 2. juna "saučešništvo u krađi glasova i neka vrsta kolaboracije s režimom predsednika Srbije Aleksandra Vučića", jer "neće biti ni elementarnih uslova da bi izbori bili fer".

„Režim reaguje samo na pritisak, ali je deo opozicije, koji je odustao od borbe za demokratiju i slobodu, narušio i polomio naš zajednički front koji smo imali“, rekao je Jovanović novinarima na skupu pod nazivom „Ovo nisu izbori“ u centu Beograda.

Jovanović je naveo da Novi DSS, koji bokotuje beogradske izbore, smatra da su oni „samo farsa posle koje će opet biti neka naprednjačka vlast u gradu, svakako neligitimna“.

Pročitajte još

„Ali učešćem u toj farsi se ta nelegitimnost maskira. Mi smatramo da ta nelegitmnost treba da se pokaže kao ono što jeste – da se vidi usred bela dana i zato u toj farsi ne treba učestvovati“, rekao je Jovanović.

O nekim usvojenim zakonskim izmenama vezanim za izborne uslove, on je naveo da je deo opozicije koja učestvuje na beogradskim izborima „odlučio da veruje na reč Vučiću i njegovom režimu“.

„I do sad su postojali zakoni ali ih vlast nije poštovala. Zato smo danas u ovoj već poludiktaturi, a svakako u autokratskom režimu“ – rekao je Jovanović.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare