Jovanović: Zapad nije prijatelj Srbije, ne treba pregovarati sa njima o Kosovu

Vesti 24. nov 202214:05 38 komentara
Nova.rs/Dragan Mujan

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije i jedan od lidera Srpske koalicije NADA Miloš Jovanović izjavio je da Zapad nije prijatelj Srbije i sa njima ne treba da bude pregovora u vezi sa Kosovom i Metohijom.

„Borba za Kosovo i Metohiju je borba za Srbiju i borba za opstanak srpskog naroda. Borba će biti mukotrpna, dugotrajna i niko nam neće ništa pokloniti“, rekao je Jovanović za RTS, saopštila je NADA.

Pročitajte još

Povodom jučerašnjeg dogovora o tablicama, lider Novog DSS je rekao da nije dobro što se KM tablice više neće izdavati, a da je jedino dobro što je izbegnuta neka vrsta sukoba i dalje eskalacije.

„Međutim, sve je samo odloženo i Srbija je sada na raskrsnici. Mi smo odustali da u budućnosti izdajemo KM tablice, što mislim da nije dobro, pogotovo što secesionističke vlasti nisu odustale od RKS tablica“, naveo je Jovanović.

Prema njegovim rečima, iz izjava zapadnih zvaničnika vidi se da oni sada očekuju da se razgovara o „tom nekom konačnom sporazumu o normalizaciji odnosa, po onom francusko-nemačkom modelu“.

„Taj predlog je potpuno pogrešan, jer počiva na ideji da je Kosovo nezavisna država. Raskrsnica nas čeka. Plašim se da će Srbija nestati ako krene putem priznanja, u šta ne verujem da bi bilo ko mogao da krene, ili ulazimo u borbu za Kosovo i Metohiju“, dodao je on.

Jovanović je dodao i da je potrebno da vlast prekine sa politikom ustupaka i da se podvuče crvena linija, prema kojoj secesionističko Kosovo ne sme da bude član ne samo UN, već bilo koje druge međunarodne organizacije.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare