Jovanovićeva poruka Đilasu, Jeremiću i Lutovcu: Sve najbolje, da teramo ovo zlo

Vesti 24. nov 202123:1089 komentara
N1

“Sve najbolje na izborima, da teramo ovo zlo što pre. Na istom smo zadatku”, kaže za Nova.rs Aleksandar Jovanović Ćuta, član udruženja Ekološki ustanak, na vest da su SSP Dragana Đilasa, DS Zorana Lutovca i NS Vuka Jeremića napravili dogovor o zajedničkom izlasku na izbore.

Povezane vesti

Ekološki ustanak će zajedno sa ZZS Nebojše Zelenovića i najverovatnije sa pokretom Ne davimo Beograd učestvovati na predstojećim izborima.

Lideri tri opozicione stranke Dragan Đilas, Vuk Jeremić i Zoran Lutovac dogovorili su zajednički izlazak na parlamentarne, predsedničke i beogradske izbore koji su najavljeni za 3. april, potvrđeno je u utorak za N1.

Ove partije su, kako je objavila Nova.rs, rasporedile su kvote na listi kandidata za poslanička mesta u Skupštini Srbije, a dogovoreno je i da nosilac liste bude Marinika Tepić.

Aleksandar Jovanović Ćuta na tu vest kaže:

“Sve najbolje na izborima. Da teramo ovo zlo što pre. Konačno, nadam se da su se dogovorili. Na istom smo zadatku”.

Jedan od najtežih zadataka za opoziciju u predstojećem periodu biće i kontrola izbora.

Upitan da li će u tom segmentu sarađivati sa koalicijom SSP-DS-NS, Jovanović kaže da će biti potrebno što više kontrolora, kako bi sprečili izbornu pljačku, ali ne samo to.

“Treba nam saradnja kad je u pitanju kontrola izbornih mesta, izbornih kutija, saradnja na temu eventualnog zajedničkog predsedničkog kandidata i saradnja u svakom tehničkom pogledu kad su u pitanju izbori”, navodi on i dodaje da o tome još nema dogovora, te da on lično nijednom nije komunicirao ni sa Draganom Đilasom ni sa Vukom Jeremićem.

Jovanović kaže da ne postoji ništa besmislenije od ugovora o nenapadnju.

“Šta? Toliko se mrzimo da sada treba da sklapamo ugovor da se nenapadamo? Od nas neće čuti niko ko je u opoziciji nijednu ružnu ili lošu reč. Ne treba nam nikakav ugovor o nenapadanju da se ne bi napadali”, ističe on.
Marinika vodi listu protiv naprednjaka, Miki Aleksić drugi na listi

Inače, pre desetak dana Ekološki ustanak i Otvorena građanaska platforma “Akcija” dogovorili su zajednički izlazak na izbore. Sporazum su potpisali Jovanović i Nebojša Zelenović, a odluku o učešću na izborima sa tim organizacijama tek treba da donese pokret Ne davimo Beograd.

“Mi smo se dogovorili da idemo zajedno na izbore. Sa Zelenovićevom “Akcijom” mi smo to i formalizovali. Ne davimo Beograd to zvanično treba da potvrdi na svojoj skupštini, pa da i taj dogovor bude i formalan”, navodi Ćuta.

Ranije je dogovoreno da će kandidati na zajedničkoj izbornoj listi tih organizacija biti izabrani na predizborima.

Komentari

Vaš komentar