Završeno saslušanje Jovičića i ostalih osumnjičenih, predložen pritvor

Vesti 04. jun 202112:37 > 22:2852 komentara
Hapšenje Aleksandar Jovičić, Gradska opština Palilula
Nova.rs

Saslušanje predsednika opštine Palilula Aleksandra Jovičića i još sedmorice osumnjičenih, završeno je u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu i kako Nova.rs saznaje, tužilaštvo je predložilo pritvor za sve osumnjičene.

„Danas su u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušani osumnjičeni M.M, Z.R, Đ.R, Z P, G.P. i D.L, na okolnosti izvršenja krivičnog dela Zloupotreba službenog položaja, osumnjičeni G.P. i D.L. na okolnosti izvršenja krivičnog dela Zloupotreba službenog položaja i Falsifikovanje službene isprave, a osumnjičeni A J. i D.V. na okolnosti izvršenja krivičnog dela Trgovina uticajem u saizvršilaštvu“, saopšteno je iz Višeg javnog tužilaštva, prenosi Nova.rs.

Višeg javno tužilaštvo, kako je rečeno za Nova.rs, predložilo je pritvor za sve osumnjičene.

Pročitajte i:

Podsećamo, Jovičić je uhapšen u četvrtak u zgradi GO Palilula.

Jovičić se sumnjiči da je uticao na odgovorno lice za inspekcijske poslove u opštini Palilula da dalje utiče na građevinske inspektore da zloupotrebom položaja omoguće izgradnju objekata bez građevinske dozvole, kao i da je od investitora za navedene objekte potivpravno prisvojio 28,8 miliona dinara.

Jovičić se tereti za krivično delo trgovina uticajem u saizvršilaštvu sa D. V. (43), odgovornim licem za inspekcijske poslova u Gradskoj opštini Palilula.

Takođe, zbog sumnje da su učinili krivično delo zloupotreba službenog položaja uhapšeni su građevinski inspektori M. M. (63), Z. R. (68), Đ. R. (62), Z. P. (62), G. P. (52) i D. L. (57) dok se, pored navedenog, osumnjičeni G. P. i D. L. terete i za krivično delo falsifikovanje službene isprave.

Komentari

Vaš komentar