JS se ograđuje od „svog“ ministra: Protiv smo uvođenja sankcija bilo kome

Vesti 13. mar 202317:35 3 komentara
N1/arhiva

Jedinstvena Srbija ogradila se od izjave svog funkcionera i ministra privrede Srbije Radeta Baste, u kojoj se on zalaže za uvođenje sankcija Rusiji.

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković je više puta ponovio da se uvođenjem sankcija Rusiji ne bi zaustavio rat u Ukrajini, kao što se nije zaustavio ni sankcijama koje su uvele zapadne zemlje.

Jedinstvena Srbija je protiv uvođenja sankcija bilo kome i naš stav je da je rešenje tog problema da rat u Ukrajini prestane odmah i da se problemi reše za pregovaračkim stolom, navodi se u saopštenju koje je potpisao Marković.

Podsećamo, ministar privrede Rade Basta tražio je da se Vlada Srbije hitno izjasni o uvođenju sankcija Rusiji zbog agresije na Ukrajinu. Basta je ocenio da Srbija „već plaća veliku cenu zbog neuvođenja sankcija Rusiji i da to postaje neizdrživo“, navodi se u saopštenju Ministarstva privrede.

„Ja kao ministar privrede da gledam koliki se pritisak vrši na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a da mi ćutimo, to ne mogu da prihvatim. Zato sam za uvođenje sankcija Rusiji, stojim uz predsednika Vučića u odbrani državnih i nacionalnih interesa i imam apsolutno poverenje u njega. Zato od Vlade Srbije i svih ministara tražim da se izjasne po ovom pitanju“, rekao je Basta.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare