Judita Popović podnela ostavku u REM-u

Vesti 08. jun 202311:15 44 komentara
N1

Članica Saveta Regulatornog tela za elektornske medije (REM) Judita Popović podnela je ostavku na tu funkciju.

„Postalo je besmisleno ostati u telu koje se ne snalazi u prostoru i vremenu i zanemaruje ogromne društvene turbulencije i nezadovoljstvo javnosti“, potvrdila je za N1 Judita Popović.

Ona je danas uputila u Skupštinu Srbije svoju pismenu ostavku.

Kako objašnjava, kao jedan od četvoro predloženih kanditata od strane opoziicje za sastav REM-a uradila je sve što je u njenoj moći.

Proteste protiv nasilja podržava, kao što je počev od 1991. godine svoj glas digla protiv prisilne mobilizacije i ratova devedesetih, i upravo je to radila sve protekle godine u REM-u.

„Uradila sam sve što sam mogla da to promenim i sada je dosta. Ostavku dajem poštujući opravdan gnev, tugu i ogorčenje javnosti koja su i moja dominantna osećanja u proteklih mesec dana. Protesti koji traju daju mi nadu da se neće zadovoljiti kozmetičkim izmenama, već je ključni cilj promena sistema vrednosti nametnut devedesetih godina prošlog veka. Sve to nasilje koje se od tada glorifikuje, postalo je sredstvo nesavesnih političara i medija, da zarobe naše društvo“, objašnjava Popovićeva.

Organizatori protesta “Zrenjanin protiv nasilja” pozdravili su odluku Popović da podnese ostavku u REM-u i tako ispuni jedan od zahteva građana koji već četvrtu nedelju u Zrenjaninu protestuju protiv nasilja.

“Odluka Judite Popović mora biti primer kojim moraju krenuti i ostali članovi REM i tako stvoriti mogućnost za izbor kompetentnih i nezavisnih članova, koji će, u skladu sa zakonom, uticati na kreiranje zdravog medijskog prostora u Srbiji”, naveli su u saopštenju organizatori protesta.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare