Junaci doba zlog: „Bratislav Gašić – don vitez Korleone“, sreda u 20h

Vesti 17. dec 202220:44 5 komentara

Od Bate Santosa, uvoznika kafe, kad se to zvalo švercom; preko Don Korleonea, čije su firme u blokadi, dok on iz budžeta puni džepove svoje familije; Bratislav Gašić je postao čovek službe: ne one kojom je rukovodio. Već partijske, iza koje su ostale sve najveće kriminalne i koruptivne afere.

Odanost je demostrirao odmah.

Čim je sa svog fejsbuk profila obrisao fotku sa dojučerašnjim finansijerom stranke, Miroslavom Miškovićem, šarmantni i harizmatični čarapanski vitez dogurao je do ministra.

Zavidnu vojničku disciplinu demonstrirao je naredbama koje su bar sedmoro ljudi odvele u smrt, ali je smenjen zbog prostakluka.

I trpeo je godinu i po dana, bez ikakve funkcije.

Opranih ruku, ne i savesti, vratio se družini. Ne i državi.

To što je izbegao odgovornost juče, ne znači da sutra neće snositi posledice neodgovornosti!

Osma epizoda trećeg serijala Junaci doba zlog „Bratislav Gašić: Don vitez Korleone“ biće emitovana u sredu, 21. decembra, u 20h na televiziji N1.

U prvom delu serijala, koji je tokom maja, juna i jula 2021. godine emitovan na televiziji N1, „portretisani“ su Milorad VučelićIvica DačićMilorad DodikSiniša MaliDragan J. VučićevićAleksandar VulinGoran Vesić i Svetlana Ražnatović. Emisije su rađene po rukopisu knjge „Junaci doba zlog“, nedavno preminulog novinara Slaviše Lekića.

U drugom delu serijala dokumentarnih emisija „Junaci doba zlog“ emitovane su epizode „Ana Brnabić: Fikus za šefa“„Tomislav Nikolić: Zamlata na tronu engleske kraljice“ „Nebojša Stefanović: Zaštićeni svedok iz Beograda“, „Dragan Marković Palma – (kaba)dahija“,  „Vojislav Šešelj – magistar mržnje“,  „Nebojša Krstić – maneken paralelne stvarnosti“, „Željko Mitrović – kameleon u ružičastoj magli“, i „Ljiljana Smajlović – pukovnica relativizacije“.

Serijal je rađen po autorskoj ideji nedavno preminulog novinara Slaviše Lekića, a realizuje ga tim Audio i video produkcije JSP, koji predvode Jovana S. Polić (scenaristkinja i producentkinja) i Sanja Lončar (rediteljka i urednica).

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare