Junaci doba zlog: „Ljiljana Smajlović – pukovnica relativizacije“, sreda u 20h

Vesti 15. mar 202209:23 > 16. mar 2022 07:23 15 komentara

Moralno fleksibilna novinarka – bezobzirna prema činjenicama i besprizorna prema protivnicima, zla prema javnosti koja joj veruje, pretvorena u megafon vlasti, kao zakleti neprijatelj svih boraca protiv medijskog mraka.

U svojim delima, Ljiljana nije sama. Sa oreolom sveštenice u uniformi, stvorila je brigade medijskih vojnika koji baštine njenu školu, zasnovanu na relativizaciji činjenica i formama koje počinju od zaključka koji obrazloženje nalaze u percepciji ličnog interesa.

Od sarajevskog Oslobođenja, preko Vremena, Evropljanina i NIN-a, do Politike, stigla je predanim društveno-političkim radom. Kroz karijeru bila na jaslama „Politike“ u eri i Koštunice i Tadića i Vučića, svaki put kao politička devica, koja je ne tako davno ponosno izjavila: „Kad bi hteo, Aleksandar Vučić bi mogao da pokazuje moju sliku i da kaže – evo dokaza da ja nisam cenzor!“

I – dala mu legitimitet da nastavi sa uništavanjem i unižavanjem medija u Srbiji.

Epizoda će biti emitovana u sredu, 16. marta, u 20h na televiziji N1.

U drugom delu serijala dokumentarnih emisija „Junaci doba zlog“ emitovane su epizode „Ana Brnabić: Fikus za šefa“„Tomislav Nikolić: Zamlata na tronu engleske kraljice“ „Nebojša Stefanović: Zaštićeni svedok iz Beograda“, „Dragan Marković Palma – (kaba)dahija“,  „Vojislav Šešelj – magistar mržnje“,  „Nebojša Krstić – maneken paralelne stvarnosti“ i „Željko Mitrović – kameleon u ružičastoj magli“.

U prvom delu serijala, koji je tokom maja, juna i jula 2021. godine emitovan na televiziji N1, „portretisani“ su Milorad VučelićIvica DačićMilorad DodikSiniša MaliDragan J. VučićevićAleksandar VulinGoran Vesić i Svetlana Ražnatović. Emisije su rađene po rukopisu knjge „Junaci doba zlog“, nedavno preminulog novinara Slaviše Lekića.

I nastavak serijala autorska je ideja Slaviše Lekića, koji realizuje tim Audio i video produkcije JSP, koji predvode Jovana S. Polić (scenaristkinja i producentkinja) i Sanja Lončar (rediteljka i urednica).

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare