Junaci doba zlog: „Nebojša Stefanović – Zaštićeni svedok iz Beograda“

Vesti 31. jan 202213:01 > 02. feb 2022 07:33 13 komentara

Aktuelni ministar odbrane, lika i dela predsednika, od Nebojše iz Beograda i Neše Sline, preko predsednika beogradskog odbora Srpske napredne stranke, predsednika Skupštine Srbije i ministra policije, dogurao je za svoje skoro dve decenije bavljenja politikom, do tačke kad je njegovo brižljivo i sistematsko osluškivanje svake misli, reči i akcije čoveka koga onoliko voli, protumačeno tako da se čak rimuje: osluškivanje - prisluškivanje. I da bi mogao politički, i uopšte, da propadne, ne zbog svih brljotina u kojima je učestvovao ili ih zatrpavao, već zbog nečega što mu ni u snu ne bi palo na pamet.

To je onaj isti lik koji maskirano oklopno vozilo, koje se pred fudbalsku utakmicu vozika gradom naziva bezbednom maketom, a koji je istovremeno maketa doktora nauka; onaj koji državne udare pretvarala u pandimiju, a onda tokom pandemije virusa na građane šalje državne huligane; onaj koji se svojevoljno priključuje na poligraf dok ne eksplodira od energije njegove istine, a koji ni sam ne veruje u ono što govori; onaj koji prikriva sopstvenu odgovornost rušenjem države, ali koji alibi nalazi u tome što zatiče burazere „s prstima u tegli džema“…

Epizoda će biti emitovana u sredu, 2. februara, u 20h na televiziji N1.

U drugom delu serijala dokumentarnih emisija „Junaci doba zlog“ emitovane su epizode „Ana Brnabić: Fikus za šefa“ i „Tomislav Nikolić: Zamlata na tronu engleske kraljice“.

U prvom delu serijala, koji je tokom maja, juna i jula 2021. godine emitovan na televiziji N1, „portretisani“ su Milorad VučelićIvica DačićMilorad DodikSiniša MaliDragan J. VučićevićAleksandar VulinGoran Vesić i Svetlana Ražnatović. Emisije su rađene po rukopisu knjge „Junaci doba zlog“, nedavno preminulog novinara Slaviše Lekića.

I nastavak serijala autorska je ideja Slaviše Lekića, koji realizuje tim Audio i video produkcije JSP, koji predvode Jovana S. Polić (scenaristkinja i producentkinja) i Sanja Lončar (rediteljka i urednica).

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare