Junaci doba zlog: Politički batler porodice Vučić – Miloš Vučević, sreda 20h

Vesti 04. dec 202214:3712 komentara

Ako se neki hroničar zlog doba ikada bude dotakao Miloša Vučevića, u istoriji će ostati zabeleženo da je ovaj radikal po pedigreu, koji nikada u sebi nije krio ni radikala po uverenju, postao posilni vladarske porodice Vučić, iz čistog pragmatizma. Fasciniran smelošću projekcija o sebi, činio je nedela koja je teško izjednačiti sa razumom i umom. Kao čovek bez suštinskih znanja i obrazovanja, izabrao je najprofitabilniju delatnost – poltronstvo.

I isplatilo mu se.

Od politačara sa margine, postao je glavni novosadski arhitekta, urbanista, graditelj… U zavadi sa zelenilom, kulturom i lepotom, otkrio je neprikosnovenu ljubav prema ogoljenom betonu, blještavilu stakla, čvrstini armature.

Narodnu poslovicu: “Kad ti život da limune, ti napravi limunadu.”, Vučević je učinio naprednijom: “Kad ti život da poljoprivredno zemljište, ti napravi građevinsko.”

Još naprednijom: “Kad ti život da kulturno-istorijska zdanja, ti ih sravni sa zemljom.”

Najnaprednijom: “Kad ti život da oazu zaštićenih biljnih i životinjskih vrsta, ti je istrebi i na tom mestu posadi građevinska čudovišta.”

Tako je Miloš Vučević, rešavajući probleme koje je izmišljao, sam postao najveći problem. Do juče Novosađanima, danas svim građanima Srbije.

Šesta epizoda trećeg serijala „Junaci doba zlog – Miloš Vučević: Politički batler prodice Vučić“ biće emitovana u sredu, 7. decembra, u 20h na televiziji N1.

U prva dva dela serijala, koji su tokom 2021. i 2022. godine emitovani na televiziji N1, „portretisani“ su Milorad Vučelić, Ivica Dačić, Milorad Dodik, Siniša Mali, Dragan J. Vučićević, Aleksandar Vulin, Goran Vesić, Svetlana Ražnatović, Ana Brnabić, Tomislav Nikolić, Nebojša Stefanović, Dragan Marković Palma, Vojislav Šešelj, Nebojša Krstić, Željko Mitrović, Ljiljana Smajlović i vladika Irinej Bulović.

Serijal je rađen po autorskoj ideji nedavno preminulog novinara Slaviše Lekića, a realizuje ga tim Audio i video produkcije JSP, koji predvode Jovana S. Polić (scenaristkinja i producentkinja) i Sanja Lončar (rediteljka i urednica).

Komentari

Vaš komentar