Junaci doba zlog: „Vojislav Šešelj – magistar mržnje“

Vesti 20. feb 202209:18 > 21. feb 2022 09:29 19 komentara

Vojislavu Šešelju presuđeno je pre pet godina. Srbiji, pre više skoro tri decenije. Da se neko probudi iz dubokog sna koji je toliko trajao, na keca bi rekao da ovom zemljom i dalje vlada - vojvoda.

Bazične postavke naše stvarnosti patentirao je još sredinom devedesetih. Zarobljena u mržnji Srbija i danas životari u pretpolitičkom rijalitiju koji je nastao na temeljima Šešeljeve ideologije, agresije i nasilja.

Umesto dijaloga, na političkoj sceni je zaglušujuća vika. Deca se izbacuju iz vrtića i škola, a roditelji sa posla. Kao argumenti koriste se motke, čekići i metalne štangle. Na koru od banane se oklizne svako ko se usudi da misli.

Srbija je postala zemlja krvavih košulja.

Osim Srbije jedini gubitnik je Vojislav Šešelj.

Pobeda njegove politike, njegov je najveći poraz.

Epizoda će biti emitovana u sredu, 23. februara, u 20h na televiziji N1.

U drugom delu serijala dokumentarnih emisija „Junaci doba zlog“ emitovane su epizode „Ana Brnabić: Fikus za šefa“„Tomislav Nikolić: Zamlata na tronu engleske kraljice“ „Nebojša Stefanović: Zaštićeni svedok iz Beograda“ i „Dragan Marković Palma – (kaba)dahija“.

U prvom delu serijala, koji je tokom maja, juna i jula 2021. godine emitovan na televiziji N1, „portretisani“ su Milorad VučelićIvica DačićMilorad DodikSiniša MaliDragan J. VučićevićAleksandar VulinGoran Vesić i Svetlana Ražnatović. Emisije su rađene po rukopisu knjge „Junaci doba zlog“, nedavno preminulog novinara Slaviše Lekića.

I nastavak serijala autorska je ideja Slaviše Lekića, koji realizuje tim Audio i video produkcije JSP, koji predvode Jovana S. Polić (scenaristkinja i producentkinja) i Sanja Lončar (rediteljka i urednica).

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare