Junaci doba zlog: „Zagorka Dolovac – umetnica je odsutna“, epizoda 2, sreda 20h

Vesti 22. jan 202312:494 komentara
Izvor: N1

Najveći luksuz u životu je – ne truditi se. Taj glagol, koji ne znači radnju, siguran je nagoveštaj – neuspeha. Za nerad i neuspeh, građani Srbije iz državne kase svakog meseca u novčanik republičke javne tužiteljke ubaca novih 400 hiljada dinara. Zagorka Dolovac se, međutim, ponaša kao da joj to, u vidu nagrade za nečinjenje, daje lično Aleksandar Vučić. Posebno od 2017. godine, kad je postao predsednik države.

Druga epizoda emisije „Zagorka Dolovac: UMETNICA JE ODSUTNA“, bavi se slučajevima kriminala i korupcije od 2017. do danas, a za koje je javnost imala „opravdanu sumnju“ da veruje kako je u njima izostala tužilačka istraga, a time pravno i pravedno razrešenje. Ili je, makar, tako delovalo zbog ćutanja tužilaštava i republičke javne tužiteljke.

Emisija će premijerno biti prikazana u sredu, 25. januara, u 20h, na televiziji N1.

U prvom delu serijala, koji je tokom maja, juna i jula 2021. godine emitovan na televiziji N1, „portretisani“ su Milorad VučelićIvica DačićMilorad DodikSiniša MaliDragan J. VučićevićAleksandar VulinGoran Vesić i Svetlana Ražnatović. Emisije su rađene po rukopisu knjge „Junaci doba zlog“, nedavno preminulog novinara Slaviše Lekića.

U drugom delu serijala dokumentarnih emisija „Junaci doba zlog“ emitovane su epizode „Ana Brnabić: Fikus za šefa“„Tomislav Nikolić: Zamlata na tronu engleske kraljice“ „Nebojša Stefanović: Zaštićeni svedok iz Beograda“, „Dragan Marković Palma – (kaba)dahija“,  „Vojislav Šešelj – magistar mržnje“,  „Nebojša Krstić – maneken paralelne stvarnosti“, „Željko Mitrović – kameleon u ružičastoj magli“, i „Ljiljana Smajlović – pukovnica relativizacije“.

Serijal je rađen po autorskoj ideji nedavno preminulog novinara Slaviše Lekića, a realizuje ga tim Audio i video produkcije JSP, koji predvode Jovana S. Polić (scenaristkinja i producentkinja) i Sanja Lončar (rediteljka i urednica).

Komentari

Vaš komentar