Južne vesti: Protiv Miroljuba Petrovića podnet optužni predlog za nadrilekarstvo

Vesti 03. avg 202214:06 > 14:06 49 komentara
Miroljub Petrović
Printskrin/Youtube/Jutarnji Program TV Happy

Osnovno tužilaštvo u Leskovcu podnelo je optužni predlog protiv Miroljuba Petrovića, za kog navodi da je bez dozvole za lek spravljao biljne lekove, ekstrate, čajeve i sokove i tako lečio više osoba, među kojima su sada i dvojica pokojnika, javljaju Južne vesti.

U leskovački Sud 29. jula je stigao optužni predlog, a u saopštenju leskovačkog Tužilaštva, stoji je da on podnet protiv P. M. iz Petrovca, pišu Južne vesti.

Kako Južne vesti saznaju u Osnovnom sudu u tom gradu, reč je o Miroljubu Petroviću, široj javnosti poznatom po rečenici “Ideš pod mač bato”, za kog ovaj portal navodi da je jedan od najpoznatijih antivaksera.

On se tereti za krivično dela nadrilekarstvo i nadriapotekarstvo, navodi portal.

Okrivljeni se tereti da je bez dozvole za lek, odgovarajuće stručne spreme i dozvole za proizvodnju leka spravljao biljne lekove-tinkture, ekstrate, čajeve i sokove i iste prodavao različitim licima i bez odgovarajuće stručne spreme lečio više lica, između ostalih sada pok. P. S. iz Skoplja i pok. B. M. iz Novog Sada – saopštavaju iz Tužilaštva.

Kako navode Južne vesti, postupak je 2019. godine pokrenut zbog sumnje da se Petrović bavio nadrilekarstvom u svom Centru za zdravstveni oporavak koji se nalazi u selu Petrovac u blizini Leskovca, a Više tužilaštvo ga je teretilo za delo teško delo protiv zdravlja ljudi.

U međuvremenu, slučaj je iz Višeg prebačen u Osnovno tužilaštvo.

Petrović je široj javnosti poznat po rečenici “Ideš pod mač bato”, dok je u medijima poznat po stavovima da je škola „debilana“ i da ne treba pohađati redovnu nastavu, kao i da decu ne treba vakcinisati, pišu Južne vesti.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare