Kako će Vučić da plati kaznu Vučićeviću: „Ako da celu platu, od čega će da živi“

Vesti 01. apr 202317:28 165 komentara
Tanjug / Miloš Milivojević UNS / Press Centar

Nakon izjave Aleksandra Vučića u kojoj kaže da je molio vlasnika lista "Informer" Dragana J. Vučićevića da ne ide u zatvor i da mu je ponudio da mu plati kaznu od 200.000 dinara, sagovornici portala N1 ocenjuju da se radi o "predstavi" u kojoj učestvuje i predsednik Srbije. Podsetimo, prema dostupnim podacima, plata predsednika Srbije je 168.000 dinara.

Povezane vesti

Urednica Nove ekonomije Biljana Stepanović kaže da je u pitanju predstava koja nije ni zanimljiva ni duhovita.

„Ona samo govori da Dragan J. Vučićević ne priznaje sudski sistem ove zemlje, jer ako je izgubio na sudu, mora da plati kaznu kao i svi drugi ljudi. A ko ne plati kaznu – mora da ide u zatvor. Prema tome kako je za sve ljude, tako je i za njega. To nije čudno što on pravi cirkus, jer to pravi od svega, kao i od svojih novina. Samo što one nisu uvek cirkus, nego imaju povremeno opasnu ulogu. A predsednik države uključio se u sve i to je veoma štetno“, kazala je Stepanović za naš portal.

Konstatuje da je Vučić podržao vlasnika „Informera“ u njegovom izvrgavanju ruglu sudskog sitema, kao i da na krajnje neduhovit i demagoški način daje izjave o tome.

„Eto, on će celu svoju platu dati  za Dragana J. Vučićevića. Pa od čega će da živi? Jedino što možemo da zaključimo ozbiljno iz cele ove priče jeste da je predsedniku Vučiću više stalo do Dragana J. Vučićevića nego do bilo čega drugog, a pre svega pravnog sistema naše države“, navela je Stepanović.

Ekonomski novinar Miša Brkić je rekao da je potpuna besmislica da se predsednik države meša u nešto što nije njegova dužnost.

„To samo može u Srbiji i na vašaru… Predsednik bi mogao da uzme kredit, on je kreditno potentan. Verovatno bi neka banka htela da mu izađe u susret. Pogotovo kada su mu prijatelji u pitanju. Bilo bi dobro kada bi predsednik malo bolje birao prijatelje“, zaključio je Brkić za portal N1.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare