Kako je izgledala rasprava novinara na Vučićevićevoj konferenciji (VIDEO)

Vesti 31. mar 202316:07 17 komentara

Konferencija za novinare na kojoj je glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević najavio da u ponedeljak odlazi na izdržavanje šestomesečne zatvorske kazne i na kojoj je ponovo pokušao da obmanjuje javnost, pretvorila se u napad na novinare N1 i Danasa, pa su oni odlučili da napuste događaj.

Povezane vesti

Novinar N1 Mladen Savatović postavio je pitanje Vučićeviću u kom ga je pitao zašto stvara atmosferu da je politički progonjen kada je reč o privatnoj tužbi i nije reč o njegovom novinarskom radu, već o nečemu što je iznosio na tviteru.

Naš novinar pitao je Vučićevića i zašto vodi kampanju, a ne iznosi činjenice da je osuđen na novčanu kaznu i da je odbio da je plati, te da je sam izabrao da ode u zatvor.

Na to je Vučićević Savatoviću rekao da je očigledno došao da vodi neku drugu kampanju.

„Vidim da se radujete što idem u zatvor“, rekao je Vučićević.

„Apsolutno se ne radujem“, odgovorio je naš novinar.

Onda mu je Vučićević pokazivao nalog za osuđenog kako bi ga ubedio da nigde ne piše novčana kazna.

„Ovo je nalog za osuđenog da se uputi u zatvor, dajte mi presudu“, odgovorio mu je Savatović.

„Sedite tamo, imate kod nas na poratalu presudu“, rekao mu je Vučićević.

Vučićević je optužio novinare N1 da „ako se neko u ovoj zemlji bavi uvredama su to oni“. „Mene ste u vašim emisijama najstrašnije vređali, a nikad vas nisam tužio“, rekao je Vučićević i kao primer naveo emisiju „Junaci doba zlog“.

Savatović mu je odgovorio da se pod jedna radi o emisiji koja je spoljna produkcija i da su to radili sagovornici, a ne novinari N1.

Potom se u raspravu uključio i Simo Spasić, predsednik Udruženja porodica kidnapovanih, ubijenih i nestalih sa prostora Kosova i Metohije koji je osuđivan zbog silovanja. Spasić je nosio transparent, gramatički neispravan.

Tokom konferencije, Spasić je reagovao na pitanje novinara N1 sa „Alo, klošare, ne ideš ti u zatvor“, na šta mu je Vučićević rekao: „Ćuti Simo, pusti“.

Onda je u odbranu Vučićevića ustao i analitičar Ištvan Kaić koji je naveo da je Draža Petrović iz Danasa osuđen krivično jer ga je tužila Svetlana Ražnatović.

Novinarka Danasa Katarina Živanović je onda odgovorila Kaiću da to nije tačno, da je Petrović bio samo prvostepeno osuđen i da je taj proces u međuvremenu zastareo.

Kaić joj je potom rekao da je jedna od najgorih novinara u Danasu…

Kako je javio novinar N1, cela atmosfera na konferenciji je bila napadačka, većina u sali su bili novinari Informera koji su ponavljali uvrede na račun kritičkih medija.

Posle svega novinari N1 i Danasa su napustili konferenciju.

Podsećamo, glavni i odgovorni urednik i vlasnik Informera Dragan J. Vučićević pravosnažno je osuđen zbog vređanja novinara Jugoslava Ćosića, zbog čega je bio dužan da plati 200.000 dinara na ime odštete. Umesto da plati, Vučićević je rešio da ode u zatvor, o čemu je obavešten iz suda sa datumom kada da se javi na izdržavanje kazne.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare