Kako je narodni pevač Topalko postao novi „državni neprijatelj“

Vesti 04. mar 202409:45 363 komentara
Dragan Mujan/Nova.rs

Pevač narodne muzike Milan Topalović Topalko je zbog nekoliko izjava na društvenim mrežama stranice žute štampe i zabavne emisije zamenio političkom rubrikom. Tako je subotu jutro započeo u Šarenici, a nedelju veče završio u nazivu opozicione izborne liste za Beograd, i to ne svojom voljom.

Sve je počelo u subotu ujutro, kada je Topalko trebalo da nastupi u emisiji Šarenica na RTS. Pevač je stigao, spremio se i… ništa. Javni servis je imao važnije stvari za emitovanje – konferenciju za medije predsednika Aleksandra Vučića.

Iznervirani Topalko počeo je da ostavlja stori za storijem.

„Jednom u godini dođem u emisiju Šarenica na RTS da otpevam par svojih pesama“, objavio je pevač.

Tu se nije zaustavio, a iz storija u stori njegova frustracija je rasla.

„I dođe čovek koji je 24/7 na svim televizijama… i prekine mi emisiju jer ima nešto važno da kaže… što sam čuo jedno 23453244323 puta… nije moglo da se sačeka makar da se završi emisija koja je mnogo lepa…“, nastavio je Topalko.

I kao da to nije dosta, za kraj je poručio predsedniku da mu otvore poseban kanal, pa da ga gleda ko hoće po ceo dan, a ostale da više ne uznemirava psihički.

„Molim Vas… neka mu neko kaže da otvori svoj kanal… pa ko voli i hoće da ga gleda neka gleda… i tako spasi nas ostale koje čovek svojom pojavom psihički maltretira i uzima naše vreme… Bože gospode, spasi“, zaključio je pevač.

To je bilo odsudno da se Topalko već u nedelju nađe u svim medijima, na političkim stranama i u vezi sa beogradskim izborima.

Govoreći na sastanku beogradskog odbora Srpske napredne stranke, Vučić je Topalka predložio za novog predstavnika opozicije.

„Ako već ne smete Đilasa da stavite, hajde hrabro postavite na čelo liste Rota, Šidera, Šenaha. To je vaša lista za Beograd. Na to možete da dodate koga god hoćete – i Bodirogu i Topalka, sve ćemo da vas pobedimo zajedno, zato što narod hoće one koji će da se bore za Beograd, one koji će da se bore za ljude“, poručio je Vučić.

Pevač je kasnije u razgovoru za portal Nova.rs objasnio da predsednik države treba da radi svoj posao u skladu sa svojim ovlašćenjima.

„To svakodnevno pojavljivanje na udarnim terminima psihički loše utiče na mene i ja to ne volim da gledam. Jednostavno – neka otvore svoj privatni kanal pa nek po ceo dan stavljaju ono što oni misle da treba da stave. Evo, ima Pink televizija, pa je moglo tamo da se prenosi šta god želi. A i inače je gotovo svaka televizija njihova. Hoće da pretvore svaki medij u rijaliti program, od čega se ja ježim. To je odvratno“, poručio je Topalko.

Dodao je i to da predsednik ne treba da bude PR menadžer svakog ministarstva i da svaki dan po 16 puta izađe i priča o stvarima koje uzgred nemaju ni 10 posto istine.

„Ne treba da maltretira ljude i zastrašuje svakodnevnim izjavama. Ko mu je kriv za to? Je l’ on vodi zemlju 10 godina, da li sam ja kriv za stanje u zemlji? Mi vozimo u rikverc 15 godina Zašto? Zato što Mitrovići i svi ostali muljatori i prevaranti vladaju zemljom. Ko god ima kvaliteta postidi se i skloni u stranu jer je nepodoban. Podoban je onaj koga je neko stranački postavio, teletabis koji nema veze sa svojim poslom. I mi očekujemo da treba da nam napreduje zemlja? Zemljom ne treba da upravlja čovek, političar, već sistem koji je napravljen kvalitetno i koga svi treba da se pridržavaju. A ne jedan čovek i jedna stranka“, ocenio je pevač za portal Nova.rs.

Glavni urednik Danas, Dragoljub Draža Petrović, podseća da je Topalko već jedanput bio državni neprijatelj, kada je takođe na društvenoj mreži izneo određene kritike.

Draža je u Novom danu na N1 ocenio da je to pokzatelj da je i najbenignija kritika vlasti dovoljna da neko postane državni neprijatelj.

„Verovatno se sprema da će mu po Srbiji otkazivati sale za koncerte ako ga predsednik optuži da radi protiv prosperiteta zemlje“, kazao je Petrović.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare