Kako je u noći nestanka izgledalo kretanje Mateja Periša

Vesti 12. jan 202219:07 22 komentara

Trinaestog dana potrage za Matejem Perišem, mladićem iz Splita koji je nestao u Beogradu u noći između 30. i 31. decembra, oglasile su se i srpska i hrvatska policija. MUP Srbije uradio je rekonstrukciju Matejevog kretanja na osnovu materijala sa sigurnosnih kamera. Prema dosadašnjim informacijama, Matej je poslednji put viđen pored reke nedaleko od restorana Savanova. Snimak na kojem se vidi da nešto pluta u reci je autentičan, ali nije potvrđeno da je u pitanju Matej.

U noći između 30. i 31. decembra 2021. Matej iz Beton hale kreće u 01:43. Nakon toga se kreće Karađorđevom ulicom. To je jedan od prvih tragova osobe za koje je policija sumnjala da je Matej. Nastavlja kretanje niz Karađorđevu ulicu ka Brankovom mostu, preko puta Beton hale. Većinu vremena trči.

„Ustanovili smo da pre njega i posle njega nema nekog ko bi ga jurio, nema interakciju sa drugim licima, osim kada pokušava da uđe u taksi“, kažu iz policije.

Posle jednog snimmka policija shvata da je na pravom tragu i da osoba koja trči jeste Matej.

POVEZANE VESTI:

„Sledeća lokacija je takođe Karađorđeva ulica, nakon njegovog prolaska ispod Brankovog mosta i ovo je jedina utvrđena interakcija sa bilo kim na trasi kretanja“, dodaju.

Matej pokušava da uđe u taksi.

Vozač je identifikovan i potvrdio je da nije primio Mateja jer je imao zakazanu vožnju. Nakon toga mladić nastavlja kretanje niz Karađorđevu ulicu. Skreće u Travničku prema uglu sa Ulicom Braće Krsmanović. Sve vreme se kreće sam .

U 01:51 Matej stiže do restorana Savanova na Promenadi. Kreće se oko restorana i nastavlja ka šetališu i reci.

„Daljim radom nije uočen u bilo kojim drugim delovima grada, šetalištem uzvodno, ka centru grada ili njegov povratak na trasi kretanja“, kaže policija.

Predmet spekulacija poslednjih dana bio je snimak iz Save, za koji su pojedini mediji pisali da prikazuje Mateja koji pliva u reci. Lociranjem Matejevog telefona preko baznih stanica indikativno je bilo kretanje objekta u reci Savi, objašnjavaju u MUP-u.

„Vreme i trasa kretanja ovog objekta u reci se poklapa sa kretanjem Matejevog telefona. Pregledan je sav raspoloživ video nadzor sa novobeogradske strane i video nadzor ka Pančevačkom mostu – Matej nije uočen“, rekli su u MUP-u.

To su razlozi zbog kojih policija pretražuje priobalje Save i Dunava. MUP nije potvrdio da je na snimku Matej koji pliva u reci.

Istraga u delu koji se odnosi na Matejev mobilni telefon će biti nastavljena. Načelnik Uprave kriminalističke policije Hrvatske, čiji su predstavnici bili u Beogradu, kaže da će oni u tom delu pomoći.

„To vam neću reći i ne smem reći, s obzirom da otkrivam nekakvu taktiku i metodu kod našeg postupanja, ali ćemo deo mobilnog obrađivati i rezultate toga dostaviti srpskoj policiji“, rekao je načelnik Uprave kriminalističke policije Hrvatske Antonio Gerovac.

On je potvrdio da su Matejevi prijatelji prošli poligraf i najavio da će nadležni uskoro ponovo razgovorati sa njima.

„Isključivo iz razloga da se pojasne, ne mogu reći nedoumice, ali određene stvari koje nam mogu pomoći, govorim isključivo u delu nestanka. U ovakvim slučajevima postoji mogućnost da će se obaviti sa njima razgovor još 2, 3, 4, 5, 7 puta“, dodao je Gerovac.

Potraga za nestalim mladićem iz Splita i dalje traje – na vodotokovima ali i na široj teritoriji Beograda.

Komentari (22)

Vidi sve komentare