(FOTO/VIDEO) Kako su evakuisani putnici iz vozova koji su se sudarili u tunelu u Beogradu

Vesti 17. maj 202421:33 98 komentara

Na pruzi kod Pančevačkog mosta, u tunelu, u 18 sati 26 minuta BG Voz koji je saobraćao iz Karađorđevog parka ka Ovči naleteo je na zadnji deo teretnog voza koji je stajao na pruzi i čekao na dalju vožnju. U ovoj nesreći nije bilo nastradalih, a iz tunela su pripadnici Sektora za vanredne situacije evakuisali 13 osoba.

Kako su objavile Infrastrukture železnice Srbije, mesto na kojem se dogodila nesreća je veoma nepristupačno, pa ekipe Hitne pomoći nisu mogle da priđu.

MUP
MUP
MUP
MUP
MUP

Sudar se, zapravo, dogodio na izlasku iz Vračarskog tunela, u pravcu Pančevačkog mosta.

S obzirom na to da se voz sa putnicima nalazio zaglavljen u tunelu, i da ekipe Hitne pomoći nisu mogle da stignu do povređenih, sve je bilo u rukama pripadnika Sektora za vanredne situacije. Oni su sve putnike zbrinuli i evakuisali su ih kroz evakuacione tunele. Luka Čaušić, načelnik Sektora za vanredne situacije rukovodio je akcijom.

Podsećamo, u ovoj nesreći nije bilo nastradalih osoba. Evakuisano je 13 osoba, od kojih je nakon pregleda 9 pušteno kućama, a četiri osobe su upućene u Urgentni centar, i to mašinovođa, kondukter i dva putnika.

Na mesto nesreće izašli su ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Prema rečima ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Gorana Vesića, uzrok nesreće je ljudski faktor, a Železnička komisija za isleđenje vanrednih događaja utvrdiće ko je odgovoran za sudar koji se dogodio.

Železnički saobraćaj na ovom delu pruge trenutno je u prekidu, a u sudaru vozova pruga nije oštećena, saopštile su Infrastrukture železnice Srbije.

Ministar saobraćaja Goran Vesić je najavio da se uspostavljanje železničkog saobraćaja očekuje tokom sutrašnjeg dana.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare