Kakve su veze biznismena koji je kupio Geneks kulu i Veljka Belivuka

Aleksandar Kajmaković, poznat i kao Aca Bosanac, vlasnik firme "Eureka bar d.o.o." koja je danas, na javnom nadmetanju kupila Geneks kulu za 2,4 miljarde dinara, priveden je je 24. februara 2021, tri nedelje nakon članova grupe Veljka Belivuka u okviru predistražnog postupka u kome su se ispitivali tokovi novca klana Veljka Belivuka.

Pored toga, Kajmaković je vlasnik brojnih beogradskih ugostiteljskih objekata koji su se na suđenju grui Veljka Belivuka pominjali kao mesta na kojima se vršila preprodaja droge.

Vest o Kajmakovićevom privođenju tada su objavili svi mediji, a snimak njegovog privođenja u jednom lokalu emitovan je u emisiji Hit Tvit na televiziji Pink.

Istragom za pranje novca obuhvaćene su i žene Belivuka i Miljkovića – Bojana Belivuk, Tanja Miljković, vanbračna žena Filipa Ivanovskog, Marija Milutinov, kao i tašta Veljka Belivuka.

POVEZANE VESTI:

Grupa se sumnjiči da je „prala“ novac stečen iz krivičnih dela, tačnije, da su na ime trećih osoba kupovali luksuzne automobile, placeve i parcele u Beogradu. Inače, Tužilaštvo za organizovani kriminal proširilo je istragu protiv klana Veljka Belivuka u septembru prošle godine.

Kajmaković je, inače vlasnik brojnih klubova i restorana u Beogradu, što je značajno, jer je na suđenju grupi Velje Nevolje Srđan Lalić, odgovarajući na pitanje drugooptuženog Marka MIljkovića, u kojim klubovima se prodavala droga, rekao da se ona prodavala na splavovima Fristajler i Port, klubovima Gotik, Temperament, Lafajet, od kojih su neki u vlasništvu Kajmakovića.

Kako je u februaru 2021. godine pisao KRIK, policija je u okviru istrage u svojstvu građanina ispitala Aleksandra Kajmakovića.

Kajmaković je, prema podacima poslovnog registra, direktor ili vlasnik desetak preduzeća u zemlji. Ova preduzeća drže neke od najpoznatijih restorana, klubova i kafića u prestonici – „Lafajet“, „Kasina“, „Tri šešira“, „Butik“, „Zlatni bokal“.

Brojni restorani i kafići u kojima je Kajmaković direktor dovode se u vezu sa biznismenom Predragom Rankovićem Peconijem, koji je početkom dvehiljaditih u policijskim izvorima bio označavan kao blizak surčinskoj kriminalnoj grupi za koju je prao novac.

Podsetimo, za kupovinu Geneks kule, čija je početna cena bila 834 miliona dinara, nadmetalo se sedam kupaca. Licitaciju u prostorijama Agencije za licenciranje stečajnih upravnika na kratko je prekinuo narodni poslanik i ekološki aktivista, Aleksandar Jovanović Ćuta, pa je pozvana i policija. Prisutna je bila i Radmila Vasić iz Dveri. Ćuta i Vasić sve vreme su, dok je trajala licitacija, uzvikivali: „Ne prihvatamo“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare