Kamberi: Albanci iz Bujanovca, Medveđe i Preševa pred Senatom SAD

Vesti 26. feb 202322:30 12 komentara
Šaip Kamberi
N1

Delegacija Albanaca iz Bujanovca, Medveđe i Preševa posetiće sutra Vašington, gde će pred američkim Senatom govoriti o njihovoj situaciji i položaju u Srbiji, najavio je poslanik u Skupštini Srbije Šaip Kamberi.

Kako je Kamberi napisao na Fejsbuku, u delegaciji će biti Ardita Sinani, Ragmi Mustafa, Flora Ferati, Nagip Arifi i Ragmi Mustafa, prenosi Kosovo onlajn.

„Naši napori da ostvarimo puna prava i stvorimo jednake mogućnosti za sve, pored zajedničkih političkih borbi, su i svakodnevna potreba svakog albanskog državljanina u Preševskoj dolini. Trud je naša obaveza u zemlji i inostranstvu. Da se ne umorimo, a još manje da odustanemo“, napisao je Kamberi.

On navodi da su Albanci iz „Preševske doline“ nakon okončanja rata na Kosovu potpisali tri sporazuma sa vladama u Beogradu, uz posredovanje međunarodnog faktora.

„Danas, 22 godine kasnije, i dalje govorimo o našim svakodnevnim potrebama i obavezama koje beogradske vlade nisu uspele da ispune. Umesto da rešavaju naše legitimne zahteve, razni lokalni faktori godinama pokušavaju da blokiraju svaku našu zajedničku koordinaciju, svaku zdravu inicijativu i svaki pokušaj“, naveo je Kamberi.

Zbog toga nam je, dodao je, danas više nego ikad potrebna unutrašnja koordinacija i bliska saradnja sa Prištinom, kao i usklađivanje politike sa našim međunarodnim prijateljima i podizanje svesti o pitanju Albanaca iz Preševske doline.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare