Kamberi: Među prioritetima i ekonomski razvoj Preševa, Bujanovca i Medveđe

Vesti 05. jul 202221:20 1 komentar
Šaip Kamberi
N1

Poslanik Koalicije Albanaca doline u novom sazivu skupštine Srbije Šaip Kamberi rekao je da će među prioritetima njegovog delovanja u parlmentu biti i ekonomski razvoj Preševa, Bujanovca i Medveđe.

Kamberi, poslanik i u prethodnom saziva parlamenta, rekao je za RSE da se tokom njegovog prošlog mandata položaj Albanaca na jugu Srbije nije značajnije popravio, te da se, zato, i prioriteti njegovog delovanja u skupštini neće menjati.

Povezane vesti

Prema njegovim rečima, prioriteti Albanaca sa juga Srbije su definisani u „Planu od sedam tačaka“, koji su pre gotovo jedne decenije uputili vladi Srbije.

„Pre svega, to je integracija Albanaca u državne i javne institucije, to su problemi i pitanja koja postoje u školstvu, posebno pitanje priznavanja diploma i naravno ekonomski razvoj ovog regiona“, rekao je on.

Dodao je da je među njegovim prioritetima i ekonomski razvoj juga Srbije, te ukazao da bi to „trebalo da bude i prioritet nove vlade“.

Izrazio je nadu da će sa kolegama iz opozicije moći da pokrene različita pitanja od zajedničkog interesa i najavio nastavak saradnje sa Strankom demokratske akcije Sandžaka.

„Videćemo sa kim još možemo da sarađujemo. Sigurno možemo sarađivati sa svim onim strankama koje teže zajedničkim vrednostima – to je, pre svega, EU i vrednosti koje zastupa EU“, rekao je on.

Upitan kako vidi saradnju sa strankama demokratske opozicije koje ne priznaju nezavisnost Kosova, poput Stranke slobode i pravde ili Narodne stranke, Kamberi je rekao da je takva saradnja nemoguća.

„Naš stav oko nezavisnosti Kosova je jasan. Kosovo je priznata država i to ne može da se menja“, rekao je on.

Kazao je da je “ svako drugo tumačenje nepriznavanje realnosti i zamajavanje birača“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare