Kancelarija za KiM: Privedeni Srbi, postavljali bilbord „Dobro došli u ZSO“

Vesti 22. sep 202118:1412 komentara
Izvor: Kancelarija za KiM

Kosovska policija je privela danas u policijsku stanicu trojicu Srba koji su u Gračanici postavljali bilbord "Dobro došli u Zajednicu srpskih opština", izjavio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Petar Petković, a prenela ta kancelarija.

Kako se navodi u saopštenju, pripadnici KPS skinuli su bilbord, a mladiće odveli u policijsku stanicu.

POVEZANE VESTI

„Oni su nakon privođenja morali da napišu izjave, a iz policije im je poručeno da će svakoga ko lepi bilborde ovakvog sadržaja uhapsiti, jer je, kako su sami policajci rekli – zabranjeno postavljanje takvog bilborda, jer predstavlja provokaciju“, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Trojica mladića su zatim puštena na slobodu, dodaje se.

Petković je u saopštenju upitao o „kakvom se krivičnom delu radi“, s obzirom da je „formiranje Zajednice srpskih opština obaveza koju je Priština preuzela Briselskim sporazumom koji je potpisala još 2013. godine“.

„Po kom osnovu Priština hapsi ljude koji se samo zalažu sa poštovanje Briselskog sporazuma i koji se zalažu za formiranje ZSO, na koju srpski narod na Kosovu i Metohiji čeka punih 3.077 dana, a čije je formiranje ratifikovala i skupština takozvanog Kosova? Da li današnje postupanje Kosovske policije znači da je ZSO postala zabranjena reč na Kosovu i Metohiji? I hoće li Priština hapsiti i čelnike EU koji su takođe stavili svoj potpis na Briselski sporazum i garantovali formiranje ZSO“, navodi se u saopštenju.

Komentari

Vaš komentar