Kancelarija za KiM: Specijalci ROSU pucali na vozilo sa Srbima, jedan ranjen

Vesti 23. jan 202313:35 296 komentara

Pripadnici specijalne Кosovske policije ROSU pucali su danas oko 11.30 časova kod nelegalnog punkta na Bistričkom mostu, na magistralnom putu Кosovska Mitrovica-Leposavić i to na vozilo u kojem su se nalazila dva Srbina, saopštila je Kancelarija za KiM. Kosovska policija tvrdi da je pucala jer je vozilo sa Srbima udarilo u njihovo.

Tanjug/ STR

Tom prilikom je, kako su naveli iz Kancelarije za KiM, ranjen je Miljan D. dok je njegov suvozač Dušan S. tek puk srećom prošao bez povreda, dok je čitav automobil izrešetan.

Delević je pogođen u predelu levog grudnog koša i ima prostrelnu ranu s kojom je transportovan hitno u bolnicu u Кraljevu, navodi se u saopštenju.

Pripadnici Кurtijevih Rosu specijalaca na srpsko vozilo i Srbe u njemu zapucali su iz rafala samo zato što nisu želeli da dozvole da ih bez ikakvog osnova i razloga Rosu policija maltretira, stoji u saopštenju.

Kako naglašava Kancelarija za KiM, Kurtijevi specijalci „nema šta da traže na severu КiM, kao i na ovom punktu koji je bespravno i nelegalno podignut, a sa koga svakodnevno maltretiraju srpski narod koji tuda prolazi“.

Kosovska policija saopštila je posle incidenta da su njeni pripadnici pucali pošto je vozilo sa Srbima udarilo u njihovo.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare