Kancelarija za KiM: Srpskog dečaka pretukla četiri starija Albanca

Vesti 22. jan 202313:57242 komentara
Izvor: Kancelarija za KiM

Dečaka Lazara M. (15) pretukla su četiri starija Albanca u etnički mešovitom naselju Suvi Do, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

„On je krenuo od kuće jutros peške, kada su mu iz automobila u pokretu dobacivali na albanskom. Dete je sagnulo glavu što je bio znak albanskim ekstremistima da ne razume jezik i da je reč o Srbinu, pa su potom zaustavili vozilo i pretukli dečaka“, dodaje se u saopštenju Kancelarije za KiM.

On je jutros u pratnji oca došao u KBC Kosovska Mitrovica sa vidnim povredama glave, hematomima i ogrebotinama, kao i podlivom ispod oka, a prema njegovim rečima napadači su mu zadali više udaraca i u predelu grudnog koša i stomaka. Urađena mu je kompletna dijagnostika i otpušten je na kućno lečenje, dodaje se.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je sa ocem povređenog dečaka, pružio mu podršku i ponudio svu pomoć Kancelarije.

„Posle napada na srpske mladiće u Štrpcu i Klokotu, još jedno srpsko dete našlo se na meti albanskih huligana i ekstremista. Do napada dolazi na mestu gde su stacionirani pripadnici Kurtijeve Kosovske policije, zbog navodne „ugroženosti Albanaca“ u mešovitim sredinama. Istina je očigledno da je njihova namera da pružaju zaštitu huliganima i ekstremistima, da nekažnjeno napadaju Srbe i srpsku decu. Niko ne sme da okrene glavu od ovog napada i čitava međunarodna zajednica mora da pogleda Lazara u oči i objasni mu zbog čega je napadnut na svom kućnom pragu. Ovde ne sme biti mesta relativizaciji napada, jer je Lazar napadnut samo i isključivo zato što je Srbin“, poručuje se u saopštenju.

Komentari

Vaš komentar