Kandić: Uklanjanje murala Ratku Mladiću 9. novembra

Vesti 04. nov 202116:16 > 16:26 9 komentara
Danas / B. Č. B.

Mural Ratku Mladiću u beogradskoj ulici Alekse Nenadovića biće obrisan 9. novembra, najavila je osnivačica Fonda za humanitarno pravo Nataša Kandić na svom Tviter nalogu.

Ona je navela da se mural od leta nalazi na zgradi, a da su se stanari zgrade žalili i tražili uklanjanje, ali da vlast nije reagovala.

Uklanjanje murala zakazano je za 16 časova.

Kandić je upitala „šta je sa Srbijom“, podsetivši da se, osim murala ratnim zločincima u Beogradu, pojavila i peticija za oslobađanje Zvezdana Jovanovića, ubice nekadašnjeg premijera Zorana Đinđića.

Ona je u jednom od tvitova upitala i da li će na brisanje murala „smeti“ da dođe i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin „da brani sliku svog heroja“.

Mural Mladiću osvanuo je u julu na uglu Njegoševe i Ulice Alekse Nenadovića, a zatim je neko njegovoj ruci kojom salutira dodao crvenu boju sugerišući time da je Mladićeva ruka krvava.

Crvena boja je zatim uklonjena, a pored murala je dopisano: „Đenerale nek je tvojoj majci hvala“.

Ratko Mladić je pravosnažno osuđen pred Haškim tribunalom na doživotni zatvor zbog „genocida i zločina protiv čovečnosti nad nesrbima tokom rata u Bosni i Hercegovini“.