Kapetan broda za N1 o tome kako je uočio telo mladića u Dunavu

Vesti 18. maj 202212:57 > 13:03 3 komentara

Milovan Zelenović, kapetan broda koji je pozvao policiju kada je jutros pronađeno telo muškarca za koje se sumnja da je nestali Matej Periš, rekao je za N1 da su mornari tokom šetnje palubom uočili telo i da su nakon toga kontaktirali policiju.

Povezane vesti

„Jutros je duvao vetar sa severa i u šetnji palubom smo videli telo muškarca koje je Dunav nosio nizvodno i vetar ga je odneo na obalu. Posle toga smo zvali rečnu policiju, došla je rečna policija i policija grada Beograda i izvukli su posle telo“, rekao je Zelenović.

On je potvrdio da izvučeni muškarac ima garderobu koja se poklapa sa Perišovom – farmerke i jednu belu patiku, kao i majicu s aplikacijom.

„Sada ne znam dalje, sve utvrđuje forenzika, ja sam dao njima izjavu i otišao sam na brod“, rekao je Zelenović.

Više javno tužilaštvo u Beogradu potvrdilo je da je telo mlađeg, za sada nepoznatog muškarca, nađeno jutros u Dunavu kod Ade Huje.

„Dežurni zamenik Višeg javnog tužioca u Beogradu obavio je uviđaj na licu mesta i naložio obdukciju, toksikološke i DNK analize, kojima će se utvrditi identitet, za sada NN lica, kao i uzrok smrti.

Ministarstvo unutrašnjih poslova i Više javno tužilaštvo u Beogradu će blagovremeno obavestiti javnost o rezultatima pomenutih analiza koje obavlja Institut za sudsku medicinu“, navodi tužilaštvo.

Otac Mateja Periša, Nenad Periš, potvrdio je prethodno da ga je srpska policija obavestila o tome da je u Dunavu kod Ada Huje pronađeno telo mladića, koje po opisu i odeći odgovara njegovom sinu.