Karić: Trebalo omogućiti dolazak Lavrova, Srbija jedino slobodno ostrvo u Evropi

Vesti 12. jun 202211:42 22 komentara
Andrej Isakovic/AFP

Biznismen Bogoljub Karić izjavio je da je trebalo dozvoliti ministru spoljnih poslova Rusije Sergeju Lavrovu da dođe u Srbiju, jer on ne dolazi slučajno i možda nosi "zlatni ključ" koji je potreban Srbiji ili "ključ za posredovanje".

„Neverovatno je da nije dozvoljeno da Lavrov dođe u Srbiju, jer možda nosi onaj zlatni ključ koji nam je potreban – da kaže srpskoj vlasti: ‘Gospodo, mi razumemo pod kakvim ste pritiscima, a ako i uvedete sankcije nama ništa neće biti strašno, mi vas razumemo, vi treba da čuvate sebe u ovom trenutku, a naši odnosi se neće pokvariti i sve što možemo učinićemo za vas'“, rekao je Karić za TV Pink.

Pročitajte još

Prema njegovim rečima, Lavrov je možda nosio i ključ za posredovanje, jer je Srbija danas jedina zemlja, a predsednik Aleksandar Vučić jedini čovek koji može da posreduje i da razgovara i sa Rusima, i sa Kinezima, Nemcima, Francuzima, Amerikancima.

„Srbija je danas jedino slobodno ostrvo u Evropi, upravo zahvaljujući predsedniku“, rekao je Karić.

Komentarišući sankcije Rusiji, ali i biznismenima koji sa njom sarađuju, među kojima je i on, Karić je rekao da je reč o sankcijama koje su uvele Amerika i Evropa i da oni smatraju da je to jedna mera preko koje mogu da ostvare svoje ciljeve.

Oni, kako je naveo, žele da poslovne ljude koji posluju u Rusiji, kao što je on, zaplaše i poruče da će svi koji posluju sa Rusijom, dobiti sankcije.

„Sankcije nemaju pozitivan efekat i ne mogu da zaustave razvoj Rusije. Nije ovo danas Rusija koja oni misle da jeste. Ovo je Rusija koja je zahvaljujući Putinu postala najveća sila u proizvodnji pšenice i žita“, rekao je Karić.

Zapad ne poznaje današnju Rusiju, kazao je Karić i dodao da „Rus može da živi i bez jednog dolara, dok njegov kolega na Zapadu to ne može“.

Sve o događajima u Ukrajini čitajte u našem BLOGU ili na stranici RAT U UKRAJINI.