Katarina Petrović: Očekivala sam ukidanje presude, pitanje je tehničke prirode

Vesti 17. jun 202417:11 22 komentara

Policajka Katarina Petrović, kojoj je danas ukinuta oslobađajuća presuda, rekla je za N1 da je očekivala da će do toga doći, ali da veruje je ovo pitanje tehničke prirode.

“Očekivala sam da ce do ovog doći, ali smatram da je stvar tehničke prirode, zbog formulacije u postojećoj presudi” rekla je za N1 Katarina Petrović.

Podsetimo, Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu Višeg suda u Valjevu kojom je policajka Katarina Petrović oslobođena krivice za odavanje tajnih podataka u vezi sa istragom koja je vođena protiv Nikole Petrovića, kuma predsednika republike Aleksandra Vučića.

Povezane vesti

Branilac policajke Katarine Petrović, advokat Branko Ivković danas je povodom odluke Apelacionog suda u Beogradu da ukine presudu kojom je ona oslobođena krivice, rekao za Insajder da odbrana smatra da se radi samo o procesnom propustu koji će biti ispravljen u ponovljenom postupku.

Ivković je rekao da je prvostepena presuda ukinuta jer je Viši sud u Valjevu u izreci presude naveo da je optuženu oslobodio na osnovu odredbe iz člana 423, tačka 2 Zakonika o krivičnom postupku, s obzirom na to da nije dokazano da je učinila krivično delo koje joj je stavljeno na teret, dok se u obrazloženju pozvao na odredbu iz člana 423 tačka 1 nalazeći da u radnjama optužene nije bilo protivpravnog postupanja.

„Imajući to u vidu Apelacioni sud u Beogradu je ukinuo prvostepenu presudu i predmet vratio Višem sudu u Valjevu na ponovni postupak. Odbrana smatra da se radi samo o procesnom propustu koji će biti ispravljen u ponovljenom postupku, a koji niti može niti sme uticati na konačnu odluku suda, a to je oslobađajuća presuda“, rekao je Ivković.

Povezane vesti

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare