Katarina Rebrača i saradnice oslobođene svih optužbi, tužilaštvo će se žaliti

Vesti 22. jul 202212:47 > 14:51 30 komentara
N1

Bivša manekenka Katarina Rebrača i njene saradnice, koje su se teretile za zloupotrebu položaja i uzimanje novca iz Fonda za prevenciju raka dojke u iznosu od preko 22 miliona dinara, oslobođene su optužbe i proglašene nevinim za delo koje im se stavlja na teret. Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da će uložiti žalbu.

Katarina Rebrača, Slađana Mironija i Mirjana Hristić oslobođene su optužbe u Višem sudu u Beogradu, pišu Novosti.

Rebrača nije prisustvovala izricanju presude jer se nalazi na poslovnom putu, kao ni Mirjana Hristić. U sudnici broj 25 u Palati pravde bila je samo Slađana Mironija, koja je, kad je čula presudu, kao i njen suprug koji je prisustvovao izricanju počela da plače, prenele su Novosti.

Kako je saopšteno, po prijemu pisanog otpravka prvostepene presude, Tužilaštvo će detaljno razmotriti odluku Višeg suda u Beogradu i podneti žalbu u zakonskom roku.

„Podsećamo da je Tužilaštvo u završnoj reči sudu predložilo da Katarinu Rebraču osudi na kaznu zatvora od najmanje tri godine i 10 meseci, a Slađanu Mironju i Mirjanu Hristić, optužene za pomaganje, na kazne zatvora od po godinu dana“, dodaje se u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare