KBC „Dragiša Mišović“ spreman za prijem pacijenata koji nisu zaraženi koronom

Vesti 18. maj 202109:24
KBC Dragiša Mišović
Izvor: N1

Pomoćnik direktora beogradskog КBC "Dr Dragiša Mišović" Predrag Savić izjavio je da je ta ustanova spremna za prijem pacijenata koji nisu kovid pozitivni.

„Od 14. maja uspeli smo da bolnicu ispraznimo od kovid pacijenata, da preduzmemo sve mere, i epidemiološke, i čišćenje prostorija da bismo od današnjeg dana počeli da primamo pacijente koji nisu kovid“, rekao je Savić za Radio televiziju Srbije, koja je objavila vest da ta ustanova izlazi „iz crvene zone“ zbog povoljnije epidemijske situacije.

Savić je naglasio da će ove nedelje, kao i naredne nedelje, imati dežurstvo od 24 časa, jer Кliničko bolnički centar „Zemun“ još nije izašao iz kovid režima.

„Svi očekujemo da će epidemiološka situacija i dalje imati ovako povoljan tok da bi pacijenti koji nisu kovid konačno posle 14 meseci uspeli da dođu do svojih lekara. Кrenućemo i sa zakazivanjem, sa elektivnim programom operacija“, dodao je Savić.

Kako je istakao, nada se da više neće morati da se vraćaju u kovid sistem.

On je ukazao da Dečja bolnica КBC „Dr Dragiša Mišović“ i dalje radi u kovid sistemu, kao i deo ginekologije i porodilište za hitne porođaje kovid pozitivnih trudnica.

U КBC „Dr Dragiša Mišović“, od 19. marta prošle godine, kada je ušao u kovid režim, hospitalizovana su ukupno 6.864 pacijenta, od kojih 800 dece, prenela je RTS na svom sajtu.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar