Preletiš u redove naprednjaka i kupiš slobodu: Keni nekad pretili hapšenjem, danas postupak „miruje“

Vesti 21. feb 202420:02 94 komentara

Preletiš u redove naprednjaka i kupiš slobodu. Da li slučaj poslanika SNS Radoslava Milojičića Kene ide u prilog takve teze? Naime, zbog navodnih zloupotreba na lokalu, postupak protiv nekadašnjeg funkcionera DS, započet pre gotovo pet godina, danas je još u predistražnoj fazi, iako su, kako saznaje portal Nova.rs, nadležni organi još tada bili spremni da uhapse Milojičića.

Malo pre obećanja da će zbog Smederevske Palanke i Putina moliti za pomoć, Vučić je tog marta 2019. uz ispostavljanje računa prozvao gosta za susednim stolom.

„Trideset miliona evra su neki neodgovorni ljudi, a Keno znam da si tu u kafiću, pa to se na tebe odnosi“, rekao je tada Vučić.

Preletele su godine i pre 15 dana nekada neodgovorni funkcioner demokrata nije bio u kafiću, već je danas kao odgovorni poslanik SNS, Milojičić cepao transparent opozicije „Vučić šef mafije“ i te papire nosio do stola novog šefa, Miloša Vučevića. A prethodni šef naprednjaka je onomad najavio i istragu.

„Pošto Kena misli da ih se svi plaše, pa kad se šeta njih 100-200 onda misle da svi valjda treba da se tresu od straha i da zaborave šta su uradili od Smederevske Palanke, kakav su čemer i jad ovde ostavili, a to je posao za nadležne organe“, rekao je Vučić.

Portal Nova.rs otkriva da je te 2019. zbog navodnih zloupotreba na lokalu, BIA u saradnji sa VJT otvorila slučaj MIlojičić.

„Prikupljeni su, prema našim saznanjima, dokazi i bukvalno je bila spremna akcija njegovog privođenja i formalnog pokretanja istrage, međutim, umesto toga postupajući tužilac koji se bavio tim predmetom dobio je informaciju da se slučaj zaustavlja“, kaže novinar Nova.rs Ivan Milićević.

Na pitanja zašto ni posle punih pet godina Milojičić nije procesuiran, kada je izvršena poslednja radnja u predmetu, ko je tužilac koji sada radi na ovom slučaju, VJT odgovara.

„Predmet za koji se interesujete ne tiče se krivičnog dela primanje i davanje mita u vezi sa glasanjem. Predkrivični postupak je u toku u pravcu utvrdjivanja nezakonitosti u vezi raspolaganja imovinom opštine Smederevska Palanka“, kažu iz VJT.

Danas je naprednjak Milojičić rado viđen gost na prorežimskim medijima, kojima je kao bivši predsednik opštine Smederevska Palanka ranije bio na meti – brojalo se koliko i kojih piva je bilo na računu koji je Milojičić potpisao, prenosilo se i otvoreno pismo Željka Mitrovića u kojem je nazivan palanačkim đilkošem i optuživan za razne malverzacije.

„Keno, kad popiješ 343 piva za jednu noć, nije ni čudo što si iz sredstava opštine Smederevska Palanka isisao milion evra za fudbalski klub Jasenica, a dalji putevi novca iz tog fudbalskog kluba poznati su nadležnim organima, a posebno oni koji su podizani čekovima bez pokrića“, stoji u pismu.

„Budući da je slučaj tako naglo zaustavljen, podjednako naglo kao i promena njegovog političkog opredeljenja, nemoguće je ne dovesti u vezu te dve stvari“, smatra Milićević.

Inače, Milojičić se oglasio na društevnim mrežama, rečima da mu je drago što ga, kako kaže, napadaju Kurtijevi sledbenici i da BIA nikada nije prikupljala podatke takve vrste, već da je to posao policije.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare