Kesić o Vučićevoj fotki iz Ribnikara: Baš me briga da li je prava, Vi ste lažni

Vesti 09. jun 202310:40 > 10:50 48 komentara
Tanjug/ Ustupljena fotografija

Voditelj Zoran Kesić prekinuo je debatu na društvenim mrežama o tome da li je fotografija predsednika Aleksandra Vučića u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" lažna ili ne, navodeći da to nije ni važno jer je sam predsednik lažan. "Niste predsedniče bili tu kada je trebalo", poručio je Kesić.

Voditelj Zoran Kesić, inače jedan od govornika na petom protestu “Srbija protiv nasilja”, koji je naveo da nije pitanje da li je fotografija lažna ili ne jer predsednik nije bio tu kada je trebalo.

“Kad je kuća u plamenu domaćin prvi stiže da gasi požar, da pomogne, teši ukućane, da se prosto tu nađe, da plače sa komšijama, da podeli bol… Svi smo bili tamo tih dana i noći. I nismo videli ni predsednika, ni premijerku, ni gradonačelnika. Nikog. Nisu našli za shodno da donesu cvet, uplašili su se mogućih političkih implikacija ponekog mrkog pogleda ili zvižduka, možda i osetili grižu savesti zbog nečega. I zato je apsolutno nebitno da li se predsednik ušunjao u školu 7 ili 10 dana kasnije da se alibi upiše u knjigu žalosti i da ga neko alibi fotografiše, jer to nije alibi. Niste predsedniče bili tu kad je trebalo. I to najbolje govori o tome kakav ste domaćin. Baš me briga da li je slika prava ili lažna. Vi ste lažni”, napisao je Kesić na Fejsbuku.

Javnost je posle masakra u OŠ “Vladislav Ribnikar” pitala zašto predsednik i premijerka nisu posetili školu, doneli cvet i upisali se u knjigu žalosti.

Vučić je posle višednevnih kritika 23. maja izjavio da je bio u “Ribnikaru”, ali da nije vodio kamere sa sobom i da nema razloga da se pravda. Međutim, sumnja je i dalje ostala, a “Kurir” je rešio da je odagna fotografijom predsednika iz škole.

U međuvremenu su se pojavile fotografije sa istog mesta, ali iz drugih uglova, a korisnici društvenih mreža iznose brojne argumente I dokazuju da je u pitanju foto-montaža.

K.K. (13), učenik OŠ „Vladislav Ribnikar“ je 3. maja ubio devetoro dece i čuvara škole.

POVEZANE VESTI

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare