Kesić: Zlo je prodrlo u sve pore društva i širi se

Vesti 09. sep 202210:25 23 komentara
N1/arhiva

Autor emisije "24 minuta sa Zoranom Kesićem" kaže da njegova ekipa i on jedva čekaju da počne nova sezona.

„Imamo privilegiju da radimo nešto u čemu uživamo, imamo i sreću da je taj naš posao prepoznat i voljen širom Srbije, Jugoslavije, Frankfurta i Kanade, tako da nemamo mi ni prava da se umorimo ili smorimo“, kaže Kesić u intervjuu za Danas.

Pročitajte još

Dodaje da „mi ovde stvarno imamo ozbiljno veliko zlo i ne boriti se protiv toga je greh“.

„Pritom pod ‘zlo’ ne mislim samo na aktuelnu vlast i na konkretne Dart Vejdere te vlasti, već i na glupost, bezobrazluk, agresivnost, surovost i svakojaku drugu gadost koja nam stiže od običnih ljudi, građana, navijača, novinara, popova, roditelja… Zlo je prodrlo u sve pore društva i širi se. Ima ga čak i po zidovima. Prošetajte Beogradom, ako za sat vremena ne naletite na bar deset grafita, murala Ili ispisanih imena zlikovaca, super ste prošli. I zato, naoštri mi koplje, verni Sančo! A može i ‘Gručo, pištolj’!“, istakao je.

Na pitanje da li se sprema nešto novo za predstojeću sezonu emisije, Kesić kaže da se njima novo dogodi neplanirano.

„Uostalom šta bi se novo i moglo planirati kada je svaka naša epizoda novi praznik televizije i svetkovina kreativnosti. Lično bih voleo da imamo više igranih skečeva sa glumcima kao ‘special guest starovima’, više šou programa i šarenila, više muzike u emisiji, da gledalac lakše proguta gorku dozu naših glavnih tema i glavnih aktera. Da gadno što više uvaljamo u slatko“, naglašava.

O tome kako vrše procenu šta će se naći u emisiji, voditelj i autor kaže da je srećna okolnost za satiru što među nosiocima najviših javnih funkcija „ima bukvalno nušićevskih ili alanfordovskih ličnosti“.

„Eto, tragedija za društvo istovremeno je i bombonica za humor. Ponekad smo, naravno, prinuđeni da obradimo i totalno ‘nesmešne’ teme i tu skoro i da zaboravimo da smo satirična emisija. Samo bismo da viknemo, pa makar i ne bilo smešno“, rekao je Kesić.

Ceo intervju sa Zoranom Kesićem pročitajte na sajtu Danasa.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare