Održan protest kod Jarinja, desničari se povukli s prelaza

Na Jarinju je održan skup desničara, najavljen preko društvenih mreža i pojedinih desno orijentisanih medija. Skup je održan u cilju, kako su naveli, "deblokade prelaza za Srbe sa Kosova i Metohije". Nešto posle 14 sati, deo okupljenih uspeo je da probije prvi kordon srpske policije, koja im ne dozvoljava da dođu do Jarinja, i približili se prelazu, ali nisu išli dalje. Na Jarinju su bili raspoređeni i pripadnici Kfora.

Skup je počeo oko 13 časova, javila je reporterka N1.

POVEZANE VESTI

Oko stotinak građana okupilo se na na par stotina metara ispred samog prelaza Jarinje. Među okupljenima bili su i lider Ljubav, Vera, Nada Nemanja Šarović i Damjan Knežević, vođa Narodnih patrola.

Ispred učesnika protesta je razvučen i kordon srpskog MUP-a, koji im nije dozvoljavao da priđu prelazu. Nešto posle 14 sati uspeli su da probiju prvi prsten kordona i da se približe prelazu. Njima se ispred samog prelaza isprečio novi kordon policije u opremi za razbijanje demonstracija sa štitovima i šlemovima. Došlo je do koškanja, a policija je upotrebila i pendreke.

Situacija se ubrzo smirila.

Kako je javila reporterka N1, pripadnici Kfora nalazili su se na samom prelazu Jarinje i ispred baze gde su smeštene specijalne jedinice kosovske policije.

Na dve lokacije su postavili žilet-žicu – iz pravca Leposavića prema prelazu Jarinje, gde su rasposređeni pripadnici Kfora, ali nije moguće doći ni do baze specijalnih jedinica Kosovske policije, koja se nalazi nedaleko od prelaza Jarinje, s kosovske strane.

Žica je postavljena kako bi se onemogućio prelaz.

Oko pola četiri sata popodne, okupljeni demonstranti su se povukli sa prelaza.

Radul Radovanović
N1
Radul radovanović
N1
Radul Radovanović
Printscreen/Srbininfo
Printscreen/Srbininfo
N1