Kisić: Država misli na najstarije građane

Vesti 01. okt 202215:19 17 komentara
Starački dom, Penzioneri, Ustanove socijalne zaštite
Shutterstock/ilustracija

Povodom Međunarodnog dana starijih osoba, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Кisić posetila je penzionerski Кlub "Radana Pupić" u Beogradu i poručila najstarijima da je "Srbija uvek tu uz njih, jer zna, ceni i pamti sve ono što su oni uradili za državu i njen narod".

„Danas je dan kada još jednom treba da se podsetimo koliko ste nam važni, a Srbiji ste važni svakoga dana. Vi ste naš temelj, naš oslonac, vi nam pokazujete kako treba da se ponašamo, da budemo odgovorni, vi ste naši uzori i vaša iskustva su za nas neporocenjiva“, navela je Кisić.

Ministarka Кisić je istakla da Republika Srbija na mnogo načina pokazuje da misli na najstarije gradjane i čini sve da poboljša njihov kvalitet života i finansijski položaj.

Кisić je navela da će penzije u novembru biti povećane za devet odsto, kao i da se od početka sledeće godine očekuje povećanje od 12 odsto, navedeno je u saopštenju.

Krkobabić: Hitno uvesti socijalno-garantovane penzije koje neće biti manje od 100 evra

Predsednik PUPS – solidarnost i pravda, Milan Krkobabić izjavio je da socijalno-garantovana penzija, koja kako rekao, neće biti manja od 100 evra, treba da bude imperativ nove socijalne politike.

U pisanoj izjavi povodom Međunarodnog dana starijih osoba, Krkobabić je naveo da je socijalno-garantovana penzija vid socijalnog davanja namenjen osobama starijim od 65 godina koje nemaju navršenih 15 godina staža da bi ostvarili pravo na penziju, nisu korisnici socijalne pomoći i nemaju imovinu niti bilo koji drugi vid prihoda.

„Predloženi iznos ne manji od 100 evra, približan onom koji se isplaćuje u zemljama u okruženju, bez sumnje će im biti od pomoći ali će im pre svega, vratiti neophodno lično dostojanstvo“, ocenio je Krkobabić a preneo PUPS – solidarnost i pravda.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare