Kisić hvali hranu u porodilištima, Dveri kažu – sramna izjava ministarke

Vesti 29. apr 202311:24 22 komentara
N1/ Ilustracija

Koordinatorka kampanje Dveri "Jedna je majka" Sanja Vujanović istakla je da je izjava ministarke za brigu o porodici Darije Kisić o hrani u porodilištima sramna.

Lider Dveri je, na sednici Skupštine Srbije u petak, pokazao fotografiju obroka koji trudnice u Srbiji dobijaju u bolnici.

Usledio je odgovor ministarke za brigu o porodici i demografiju Darije Kisić, koja je tvrdila da je reč o izbalansiranom obroku.

„Koliko god vam to ne izgledalo ukusno. Znate, komad sira – to je zbog kalcijuma, jaje – zbog L proteina, cvekla – zbog potencijalne anemije“, rekla je Kisić na sednici Skupštine Srbije.

Vujanović je istakla da je ta izjava još skandaloznija, jer je Kisić lekar i profesorka na Medicinskom fakultetu, saopštile su Dveri.

„Još skandaloznija je činjenica da je gospođa Kisić lekar i profesor na Medicinskom fakultetu, a da pritom smatra da nema ništa sporno u kvalitetu obroka u srpskim porodilištima, koji se sastoje od komada hleba, parčeta salame sumnjivog kvaliteta i jednog barenog jaja“, navela je Vujanović.

Ona je dodala da je takva praksa ispravna, takvi obroci bi se služili i u porodilištima u Nemačkoj, Grčkoj, Švedskoj ili Švajcarkoj, u kojima obroci izgledaju „kao hrana iz hotela“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare