Kisić o tragediji u „Ribnikaru“: Svakodnevno smo u kontaktu s porodicom dečaka

Vesti 11. maj 202315:09 39 komentara
darija kisić
N1

Svakodnevno smo u kontaktu sa porodicom dečaka, izjavila je ministarka zadužena za brigu o porodici Darija Kisić, upitana o maloletniku koji je izvršio ubistva u OŠ Vladislav Ribrikar.

Kisićeva, koja je bila i ministarka za rad i socijalna pitanja, potvrdila je za K1 da je ranije došlo do koškanja u školi glume, u petom razredu (pre dve godine) i navela da je „tada je zbog povrede usnice odreagovao ceo sistem“.

„Pozvane su nadležne službe, aktiviran centar za socijalni rad, urađena detaljna procena porodica oba dečaka koja su se pokoškala i doneta su detaljna mišljenja. Odreagovalo se kako treba. Na primeru škole, taj dečak nema nijedan uočljivi „triger“ za takvo ponašanje“, navela je Kisićeva, tada ministarka zadužena za socijalna pitanja.

Ona je navela da je tada Tiršova zbog saniranja rane na usni i potencijalnog vršnjačkog nasilja, obavestila policiju i da se po difoltu odmah uključio centar za socijalni rad i obavio nadzor.

Kako je izjavila, i Ministarstvo za brigu o porodici je aktivno uključeno od početka u sve aktivnosti države posle tragedije.

Povezano:

„Prvi je otišao Centar za socijalni rad u stan gde su bile njegova majka i sestra, obavio razgovor, ukazao na potrebu davanja saglasnosti za lečenje, informisao majku… Odigrao je ulogu spone između relevantnih aktera“, navela je. Ona dodaje da su ljudi koji rade u ovim centrima „anatemisani u medijima“, a rade veoma teške poslove.

Dodaje da nije nadležnost centra za socijalni rad koliko će negde neko biti zadržan, prenosi Nova.rs.

„Govorilo se mnogo o prevenciji, ali kako u ovom slučaju prevenirati kada nismo pronašli uzroke“, pita Kisićeva.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare