Kisić Tepavčević: Intenzivno radimo na zapošljavanju još ljudi

Vesti 25. okt 202117:07 6 komentara
Ministarstvo za rad

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević izjavila je da je od početka pandemije do danas 910 osoba zaposleno na neodređeno vreme u ustanovama socijalne zaštite i da Ministarstvo "intenzivno" radi na zapošljavanju još ljudi.

„Za jačanje infrastrukturnih kapaciteta ustanova socijalne zaštite ove godine izdvojeno je 217 miliona dinara, dok je za njihovo opremanje opredeljeno 574 miliona dinara“, rekla je ministarka na otvaranju nove zgrade Centra za socijalni rad u Čačku, a preneo je njen kabinet.

Povezane vesti

Ona je podsetila da je u toku godine usvojen Zakon o socijalnoj karti i da su u toku pravne i tehničke pripreme za početak njegove primene.

„U završnoj fazi su Nacrt zakona o pravima korisnika usluga privremenog smeštaja u socijalnoj zaštiti i Nacrt strategija deinstitucionalizacije i razvoja usluga socijalne zaštite u zajednici za period 2021-2026., u toku je i izmena krovnog Zakona o socijalnoj zaštiti, a radi se i na izradi Nacrta zakona o socijalnom preduzetništvu“, dodala je ona.

Rekla je da je Čačak izuzetan primer brige o svojim građanima, budući da ima razvijene gotovo sve usluge socijalne zaštite, a novu zgradu Centra za socijalni rad je finansirao iz gradskog budžeta.

Direktorka Centra za socijalni rad Branimirka Radosavčević je rekla je da je taj centar, koji postoji 62 godine, do sada funkcionisao na tri lokacije.

Dodala je da je sada dobio zgradu koja će omogućiti brži i efikasniji rad zaposlenih, a za oko 8.000 korisnika bolju dostupnost prava i usluga socijalne zaštite.

Nove prostorije Centra za socijalni rad koje se sastoje od 27 kancelarija, na oko 1.000 kvadratnih metara,  nalaze se u nekadašnjoj zgradi „Halk banke“, koju je Grad otkupio za oko 1,6 miliona evra.

Kisić Tepavčević je u Čačku obišla i Centar za pružanje usluga socijalne zaštite „Zračak“, koji pruža usluge dnevnog boravka za osobe sa smetnjama u razvoju, kao i ličnog pratioca i personalnog asistenta tim osobama.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare