Kisić Tepavčević: Nema sukoba u Kriznom štabu, svi jednoglasno za vakcinaciju

Vesti 06. okt 202112:53 > 12:5455 komentara

Ministarka za rad i članica Kriznog štaba, epidemiološkinja Darija Kisić Tepavčević kaže da u Kriznom štabu nema sukoba i da su svi jednoglasni da vakcinacija nema alternativu.

Ona kaže da je jedna njena poruka – „vakcinacija, vakcinacija i vakcinacija“.

Povezano:

„Nijedna druga mera nema nikakvu alternativu i nemojmo sada da skrećemo pažnju na nešto drugo. Niti postoje ikakvi sukobi unutar Kriznog štaba. Takav je sastav Kriznog štaba da su tu ljudi koji sagledavaju različite aspekte, tu je razmena mišljenja sa različitih aspekata sagledavanja uticaja bolesti na društvo, ali napominjem – svi su jednoglasni u činjenici da vakcinacija nema alternativu, i to je poruka svima“, rekla je ministarka.

Ona je još jednom apelovala na sve sugrađane koji to do sada nisu to uradili, da se vakcinišu. „Očigledno da ćemo sa ovim virusom živeti godinama i jedino što možemo i treba da uradimo je da se vakcinišemo i da napravimo sredinu koja ne odgovara virusu“, navela je Kisić Tepavčević.

Epidemiolog i član Kriznog štaba za borbu protiv virusa korona Predrag Kon izjavio je da je medicinski deo Kriznog štaba na sednici održanoj u utorak insistirao na uvođenju restriktivnijih mera, ali da su se svi saglasili jedino o neophodnosti vakcinacije. Kon je rekao da ne zna objašnjenje zašto nisu uvedene kovid propusnice.

„Naš predlog bio je skraćenje radnog vremena do 17 časova za sve delatnosti koje nisu esencijalne. Time bismo dobili mali predah, smanjio bi se broj novoobolelih, a to vreme uz kovid propusnice trebalo bi iskoristiti za vakcinaciju“, izjavio je Kon. Tražili smo obaveznu vakcinaciju za zdravstvene radnike i zaposlene u javnim službama, molio sam da me opozovu ako im smetam, rekao je Kon, uz ocenu da je odlaganje mera pogrešno razmišljanje.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar