Kisić Tepavčević: Nije tačno da Medicinski traži kovid propusnice od studenata

Vesti 02. okt 202120:37 > 21:16 109 komentara
TANJUG/JADRANKA ILIC

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević izjavila je da nije tačna informacija da se na Medicinskom fakultetu u Beogradu od studenata traže kovid propusnice, već samo potvrda o tome da nisu zaraženi koronavirusom, odnosno da nisu prenosioci virusa.

Povezane vesti:

„Medicinski fakultet nije uveo kovid sertifikate već samo pre ulaska u kliniku treba da se dostavi potvrda da student nije nosilac infekcije, tj. potvrda o vakcinaciji, o preležanoj bolesti, ili da je student negativan na virus. Dakle nema nikakvih kovid propusnica već samo provere“, rekla je za RTS Kisić Tepavčević, koja je i članica Kriznog štava za suzbijanje korona virusa.

Upitana da li će na sledećoj sednici Kriznog štaba biti reči o restriktivnijim protivepidemijskim merama, ministarka je rekla da je „jedina“ mera protiv virusa vakcinacija.

„Pogrešno se stvara utisak da postoji razdor izmedju političkog i medicinskog dela Kriznog štava. Svaka odluka je jednoglasna i pogrešno je kad se kaže da ne postoji nijedna mera. Najvažnija mera je vakcinacija“, naglasila je ona.

Takođe je rekla da su „najstariji građani“ pokazali najveću odgovornost kada je u pitanju vakcinacija u Srbiji.

„U ustanovama socijalne zaštite više od 90 odsto korisnika je vakcinisano, a oko 300 osoba je zaraženo, ali su uglavnom vakcinisani pa imaju blagu formu bolesti“, kazala je ona.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare