Kisić Tepavčević: Nikada ne smemo zaboraviti cenu slobode u kojoj danas živimo

Vesti 12. jul 202114:28 11 komentara
Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević izjavila je da je Srbija posvećena "principima antifašizma, slobodarstva i rodoljublja" i dodala da se "nikada ne sme zaboraviti cena slobode koju danas živimo".

Kisić Tepavčević je u Kragujevcu, prilikom obeležavanja 80. godišnjice ustanka pod sloganom „Da rata više ne bude“ i formiranja Kragujevačkog partizanskog odreda, rekla da je taj grad „jedan od najvećih simbola stradanja nevinih u Drugom svetskom ratu“, navodi se u saopštenju njenog Ministarstva.

„Očuvanje sećanja na sve nevine žrtve i sve postradale predstavlja zajednički dug savremenih generacija. Naša je dužnost i odgovornost da negujemo sećanje na njih, da se ponosimo, ali i da istrajemo u građenju društva zasnovanog na vrednostima i idealima humanizma i nenasilja. Zato želimo da kažemo da su njihovo herojstvo i žrtva zauvek utkani u naše sećanje i naš identitet“, istakla je Kisić Tepavčević.

U saopštenju se još navodi da je tom prilikom otvorena stalna postavka izložbe pod nazivom „Petrova vodenica u Grošnici – osamdeset godina ustanka“, kao i ta, obnovljena, vodenica.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare